Constanța: Judecătorii au amânat pentru 4 ianuarie pronunțarea sentinței în dosarul în care este implicat Mircea Băsescu

Constanța: Judecătorii au amânat pentru 4 ianuarie pronunțarea sentinței în dosarul în care este implicat Mircea Băsescu

Magistrații Tribunalului Constanța au amânat, luni, pentru 4 ianuarie, pronunțarea sentinței în procesul lui Mircea Băsescu și al lui Marian Căpățână, în care cei doi sunt acuzați de trafic de influență și complicitate la trafic de influență, în dosarul în care sunt implicați membri ai familiei lui Bercea Mondial.

Sentința pe care o vor da judecătorii poate fi atacată la Curtea de Apel.

La ultimul termen de judecată în proces, procurorii DNA au cerut instanței aplicarea de pedepse la închisoare cu executare pentru ambii inculpați, în cazul lui Mircea Băsescu fiind solicitată pedeapsa maximă prevăzută de lege.

Totodată, DNA a cerut confiscarea sumei de 250.000 de euro de la Băsescu și de 350.000 de euro de la Căpățână.

Avocații lui Mircea Băsescu au solicitat achitarea clientului lor, susținând că nu există probe din care să reiasă că a făcut trafic de influență, iar în cazul unei condamnări au cerut să fie cu suspendare sub supraveghere.

Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost trimiși în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA, pentru trafic de influență și respectiv complicitate la trafic de influență, iar în luna noiembrie a aceluiași an a început derularea procesului.

După ce au fost cercetați în stare de arest preventiv, judecătorii au înlocuit respectiva măsură cu cea a arestului la domiciliu și, ulterior, cu cea a controlului judiciar.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 — 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum și a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut