Controale de amploare ale inspectorilor din sectoarele 1 și 6 în cluburi din Capitală

Inspectorii din sectoarele 1 și 6 ale Capitalei demarează sâmbătă seara ample controale la operatorii economici care au ca obiect de activitate organizarea de evenimente (restaurante, cluburi etc.), urmând să verifice dacă societățile care administrează unitățile respectă avizele care stau la baza emiterii autorizației de funcționare. 

LIVE UPDATE Incendiu la clubul Colectiv din Capitală — Arafat: 27 de persoane au murit, 184 au fost transportate la spital, 146 au rămas internate (FOTO / VIDEO)

Potrivit unor comunicate ale celor două primării remise AGERPRES, acțiunile survin incendiului petrecut în noaptea de 30 noiembrie, la un club din Capitală, soldat cu zeci de morți și răniți.

"Acțiunile de control pe care noi le facem au mai mult un caracter preventiv. Vom face tot ceea ce ține de atribuțiile Poliției Locale pentru ca bucureștenii, în special tinerii, să-și petreacă timpul liber în condiții de siguranță în astfel de locații", a declarat Viceprimarul Sectorului 1, Vasile Moțoc, se arată într-un comunicat de presă.

Primarul sectorului 6 Rareș Mănescu a dispus ca inspectorii din cadrul Direcției Inspecție Generală, Serviciul Inspecție Comercială să desfășoare pe 31 octombrie o amplă acțiune de control la operatorii economici de pe raza Sectorului 6 care au ca obiect de activitate organizarea de evenimente.

Inspectorii vor verifica documentele ce autorizează activitatea comercială, conform mențiunilor din certificatele constatatoare. Aceste documente includ acordurile de funcționare, precum și autorizațiile de funcționare pentru organizarea de evenimente la care să participe un număr mare de persoane. De asemenea, inspectorii vor controla dacă locațiile din Sectorul 6 care organizează evenimente în această seară, cu ocazia Halloweenului, au avize pentru spectacole cu materiale pirotehnice și inflamabile.

'Primăria Sectorului 6 va verifica în detaliu, prin toate metodele de control care îi stau la dispoziție, toate cluburile din Sectorul 6. Ne declarăm disponibilitatea de a acționa împreună cu celelalte instituții abilitate pentru a analiza documentele și a verifica căile de evacuare în caz de urgență, astfel încât membrii comunității să fie în siguranță. Condoleanțe familiilor îndoliate', a declarat Rareș Mănescu, primarul Sectorului 6, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Guvernul a decretat trei zile de doliu național, începând de sâmbătă, ca urmare a incendiului din seara zilei de 30 octombrie, de la Clubul Colectiv din Capitală, care s-a soldat cu 27 de morți și peste 150 de răniți. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

2 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

3 Zăngănit de cătușe către PSD! Voi ați citit discursul ambasadorului SUA de joi? Ați văzut postarea de pe Faceb…

4 Foarte corect articolul scris de Ioana Ene Dogioiu despre numirile în fruntea marilor parchete

5 Le Point / Armata americană debarcă în masă în Europa

recomandări

Te ia DNA: Cristian Poteras

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde