Copil de 13 ani, înjunghiat mortal pe stradă, la Bistriţa. Un băiat de 14 ani este principalul suspect

Copil de 13 ani, înjunghiat mortal pe stradă, la Bistriţa. Un băiat de 14 ani este principalul suspect

Un copil de 13 ani şi-a pierdut viaţa, vineri, după ce a fost înjunghiat în stern, incidentul având loc în zona industrială a municipiului Bistriţa, la faţa locului aflându-se mai multe echipaje de poliţişti pentru a stabili cum s-a produs incidentul.

Copil de 13 ani, înjunghiat mortal pe stradă, la Bistriţa (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Incidentul a avut loc lângă o cale ferată din zona industrială a municipiului Bistriţa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa, Marius Rus, în urma unui apel primit la 112 în jurul orei 11.00, la faţa locului a ajuns un echipaj SMURD care l-a găsit pe copilul de 14 ani în stare de inconştienţă.

El a precizat că băiatul avea o plagă înjunghiată în stern, care era destul de adâncă, iar medicii au încercat să îl resusciteze, însă fără rezultat, copilul fiind declarat decedat.

La rândul său, şeful Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Mureşan , a declarat că băiatul de 14 ani, de etnie romă, din localitatea Sărata, a fost înjunghiat în torace cu un briceag, în urma unei altercaţii cu persoane din anturajul său, cel mai probabil de aceeaşi vârstă.

Potrivit acestuia, băiatul a fost găsit pe calea ferată, poliţiştii făcând cercetări pentru a identifica autorii.

La faţa locului se află mai multe echipaje de poliţişti pentru a stabili cum s-a produs incidentul, iar la ora transmiterii acestei ştiri ajunseseră şi reprezentanţi ai Serviciului de Medicină Legală, pentru a duce trupul băiatului la morgă.

Un băiat de 14 ani, principalul suspect

Şeful Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, comisarul şef Ovidiu Mureşan, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că, în mai puţin de o oră de la comiterea crimei, patru suspecţi au fost identificaţi de poliţişti şi duşi la sediul instituţiei pentru audieri.

"Principalul suspect este un adolescent de 14 ani, care este audiat la sediul IJP Bistriţa-Năsăud împreună cu alţi trei tineri care se aflau în grupul său. Procurorul criminalist este cel care va face propunerea legală în privinţa lui", a spus Mureşan.

Surse din rândul anchetatorilor spun că cei patru suspecţi, cu vârste între 14 şi 20 de ani, s-au întâlnit pe calea ferată din zona industrială a Bistriţei cu un grup de trei copii - băiatul înjunghiat mortal, sora acestuia, în vârstă de opt ani, şi un alt copil mai mic.

"Grupul din care făcea parte victima avea cu el şi un câine. Se pare că animalul a muşcat pe cineva din grupul celălalt sau a încercat să muşte, nu ştim exact. Cert este că un băiat din grupul acela a scos un briceag şi l-a înjunghiat pe copilul de 13 ani (iniţial s-a anunţat că avea 14 ani - n.r.). Fetiţa de opt ani s-a dus şi a alertat-o pe mama ei, văzându-şi fratele căzut jos, iar femeia a sunat la 112. Grupul din care făcea parte victima locuieşte acolo, în zona industrială, într-o locuinţă improvizată. Fetiţa ne-a oferit multe informaţii despre agresorii fratelui ei, fiindcă şi aceştia sunt de etnie romă, provin din aceeaşi localitate ca şi familia victimei, şi anume din Sărata, şi se cunoşteau. I-am identificat rapid, în mai puţin de 40 de minute, în cealaltă parte a oraşului, la ieşirea din Bistriţa spre Vatra Dornei", au declarat sursele citate.

Potrivit acestora, grupul agresorului este format din romi care privin din localitatea Sărata şi care şi-au improvizat locuinţe în zona industrială a Bistriţei, în fabrici închise, ca şi ceilalţi.

Întrucât agresorul este minor, este posibil ca el să nu poată fi reţinut, au mai spus sursele citate.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...