CSCI: 41% dintre români ar vota PNL la parlamentare; 37% - PSD

CSCI: 41% dintre români ar vota PNL la parlamentare; 37% - PSD

Dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, puțin peste 40% dintre români ar vota noul PNL, iar 37% ar opta pentru PSD, se arată într-un sondaj CSCI realizat în perioada 10-17 august și transmis luni AGERPRES. Potrivit sursei citate, 41% dintre români ar vota noul PNL (PNL+PDL), iar 37% ar acorda încrederea PSD. Față de decembrie 2014, PNL a scăzut în sondaje cu aproximativ 10 procente, în acea perioadă având încrederea a 52% dintre alegători, în timp ce PSD a înregistrat o creștere — de la 35% la 37% în august 2015.

UDMR și M10, partidul Monicăi Macovei, ar fi votate de 5% dintre alegători, în timp ce ALDE (PLR+PC), PMP și PRU ar câștiga, fiecare, câte 3% din voturile românilor. UNPR ar obține 2% din voturi la alegerile parlamentare. Pentru un alt partid ar opta 1% dintre alegători.

Sondajul CSCI a fost realizat pe un eșantion de 1.021 de persoane, fiind folosită metoda CATI. Eșantionul a fost validat pe baza datelor INSSE 2009 și a recensământului populației din 2002. Eroarea tolerată este de 3,1%, la un nivel de probabilitate de 95%.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”