Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

CURS-Avangarde arată că a dat cele mai apropiate estimări ale votului din turul doi

Consorțiul CURS - Avangarde menționează într-un comunicat de presă transmis luni AGERPRES că a furnizat cele mai apropiate estimări ale rezultatului alegerilor prezidențiale din turul doi, comparativ cu datele Biroului Electoral Central.

"Câștigarea alegerilor de către candidatul Klaus Iohannis a fost anunțată în seara votului, atât pentru orele 19,00, cât și pentru orele 21,00, de către institutele CURS-Avangarde și IRES. Cele mai apropiate estimări au fost realizate prin sondajul la urne efectuat pentru TVR de către consorțiul CURS-Avangarde. Astfel, în ceea ce privește votul din țară, CURS-Avangarde a publicat pentru orele 21,00 următoarele: Klaus Iohannis 52,16% și Victor Ponta 47,84%. Rezultatele finale ale BEC pentru secțiile de pe teritoriul României au arătat: 53,24% pentru Klaus Iohannis și 46,76% pentru Victor Ponta. Prin urmare, diferențele în ceea ce privește votul din țară, între estimările exit poll-ului și rezultate votului, sunt de—1% în cazul lui Klaus Iohannis și +1% în cazul lui Victor Ponta, adică mult sub marja de eroare de +/-2,5%, stabilită și anunțată pentru sondajul la urne", se precizează în comunicatul citat.

Conform acestuia, chiar și în ceea ce privește totalul voturilor, obținute în țară și în diaspora, deși exit poll-ul a fost realizat numai în secții de votare de pe teritoriul României, estimările CURS-Avangarde se încadrează în marja de eroare de +/-2,5%, respectiv diferența în cazul lui Klaus Iohannis este de—2,2% (54,43% — 52,16%) iar în cazul lui Victor Ponta de +2,2% (45,56% — 47,84%).

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mafia PSD / Aceasta este diploma falsă de inginer a directorului general al Transelectrica!

2 Americanii au avut un șoc: Nici în Africa nu se mai întâmplă așa ceva! Dragnea: Mesajul meu e clar și ferm, la…

3 Semnal-ȘOC pentru PSD! Pro TV, audiență URIAȘĂ cu episodul despre Teleorman de la „România, te iubesc”

4 Fraților, voi vedeți unde-am ajuns? Fiola pune condiții STS pentru a putea folosi tabletele care împiedică vot…

5 SURSE Digi 24 / Dăncilă a obținut fotografia pentru care Dragnea a plătit 100 000 de dolari

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet