DIICOT: Percheziții în Galați și Sibiu la traficanți de persoane

DIICOT: Percheziții în Galați și Sibiu la traficanți de persoane

Procurorii DIICOT și ofițeri de poliție au efectuat miercuri 15 percheziții domiciliare pe raza județelor Galați și Sibiu, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări infracționale formată din 10 persoane, specializată în trafic de persoane și trafic de minori.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând din ianuarie 2013 membrii grupării au recrutat câteva zeci de persoane de sex feminin (inclusiv minore în vârstă 15 ani) în scopul practicării prostituției în cadrul a diverse locații pe raza municipiilor Galați și Sibiu.

Pentru recrutarea tinerelor pretabile a fi exploatate sexual (de regulă persoane provenite din mediul rural, din familii dezorganizate, cu o situație materială precară sau cu un grad diferit de educație), membrii grupului au colaborat cu diverși racolatori și au recurs la postarea de anunțuri de angajare (pentru o așa-zisă activitate de masaj erotic) în diverse publicații din presa scrisă, precum și pe site-uri de profil.

Din activitatea de prostituție a victimelor, membrii grupării au obținut însemnate sume de bani, respectiv de peste 3.000 de lei zilnic.

Suspecții urmează sa fie conduși pentru audieri la sediul DIICOT — Serviciul Teritorial Galați, urmând ca la finalizarea acestei activități să se propună măsurile legale care se impun. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT / Ce trebuie să faci ca să închei un nou contract pentru energia electrică? ANRE arată pașii de urmat d…

2 Sfaturi de la ANRE pentru schimbarea furnizorului și contractului de energie electrică

3 FOTO Imaginea care demontează apărarea lui Gavriș / Ministrul de Interne reacționează

4 SURSE Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, cercetat disciplinar după ce a fost prins petrecând cu peste …

5 Răsturnare de situație! Ministrul de Interne dus de nas de dușmanii lui Gavriș? Parchetul de pe lângă Tribunal…