Director din CFR reţinut pentru şantaj

Director din CFR reţinut pentru şantaj

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov l-au reţinut pentru 24 de ore, începând de la data de 28 ianuarie 2015, ora 19.10, până la data de 29 ianuarie 2015, ora 19.00, a inculpatului Gheorghe Rădulescu, director în cadrul Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Călători Brașov, cu privire la săvârșirea infracțiunii de șantaj.

Ce spune DNA:

Începând cu luna august 2014, în calitate de director în cadrul Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Călători (SRTFC) Brașov, în baza unei înțelegeri prealabile cu o persoană din conducerea SNTFC CFR Călători S.A., inculpatul Rădulescu Gheorghe a efectuat acte de constrângere morală (ex. cercetare disciplinare pentru fapte prescrise și propunere de sancționare cu desfacerea contractului de muncă) asupra unui subordonat, cu scopul de a-l determina pe acesta din urmă să renunțe la un litigiu de muncă înregistrat la Tribunalul Brașov, prin care solicita să fie repus în funcția de director al SRTFC Brașov.

Prin efectuarea constrângerii asupra acestei persoane, Rădulescu Gheorghe urmărea să-și salveze funcția în care tocmai fusese numit, la sfârșitul lunii iulie 2014, evitând astfel o posibilă reintegrare în funcția de director a subordonatului său.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Inculpatul va fi prezentat, la data de 29 ianuarie 2015, la Tribunalul Brașov, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

3 Voi știți cine e marmota asta?

4 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău

5 Din jurnalul secret al unui arhitect despre Casa Poporului