DNA a reţinut-o pe femeia care a şantajat-o pe preşedinta ICCJ, Livia Stanciu

DNA a reţinut-o pe femeia care a şantajat-o pe preşedinta ICCJ, Livia Stanciu

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, într-un comunicat de presă transmis MEDIAFAX, că a fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de marţi, ora 03.40, a inculpatei Mariana Rarinca, pentru infracţiunea de şantaj.

Procurorii arată, în ordonanţa de reţinere, că în perioada aprilie - 3 iunie, Mariana Rarinca ar fi ameninţat-o pe preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, "cu darea în vileag a unor fapte imaginare, în scopul de a dobândi pentru sine, în mod injust, un folos patrimonial".

"Mai mult, inculpata a ameninţat persoana vătămată cu divulgarea către presă (un post de televiziune) a unor date compromiţătoare despre aceasta şi familia acesteia, susţinând că deţine înscrisuri şi alte mijloace de probă cu care îşi poate proba afirmaţiile", a precizat DNA.

În schimbul nedivulgării către presă a acestor informaţii presupus compromiţătoare, Mariana Rarinca i-ar fi cerut judecătoarei Livia Stanciu 20.000 de euro, într-o convorbire telefonică.

Mariana Rarinca a fost dusă la audieri la DNA în urma unor percheziţii care au avut loc luni, în municipiul Galaţi, dintre care una la punctul de lucru al unui agent economic.

Tribunalul Bucureşti urmează să decidă dacă Mariana Rarinca va fi arestată preventiv pentru 30 de zile, la propunerea procurorilor anticorupţie.

În această cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.
Surse din DNA au declarat, pentru MEDIAFAX, că femeia care ar fi şantajat-o pe Livia Stanciu a lucrat cu soţul decedat al magistratului. Ea susţinea că bărbatul îi datora bani şi i-a cerut judecătoarei 20.000 de euro, pentru a nu face public acest lucru.

Potrivit surselor citate, judecătoarea Livia Stanciu a sesizat la DNA faptul că a fost şantajată.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia