DNA: Acord de recunoaștere a vinovăției unui chinez pentru fapte legate de obținerea vizelor de muncă

DNA: Acord de recunoaștere a vinovăției unui chinez pentru fapte legate de obținerea vizelor de muncă

Procurorii DNA au sesizat instanța de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției în cazul lui Lu Jian You, cetățean chinez cu reședința declarată în România, pentru cumpărare de influență în formă continuată privind obținerea/prelungirea vizelor de lungă ședere în scop de muncă.

El este acuzat că, în intervalul 2012 — ianuarie 2015, a promis, oferit și dat unei persoane 22.400 euro (excluzând taxele legale), raportat la un număr de 23 de solicitări pentru obținere/ prelungire a vizelor de lungă ședere în scop de muncă), în schimbul promisiunii acesteia că va interveni asupra funcționarilor publici competenți din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări. Intervenția viza determinarea acestora să îndeplinească, potrivit competențelor legale, procedura de obținere a vizelor de lungă ședere în scop de muncă (prin emiterea avizelor favorabile necesare conform dispozițiilor legale în materie) și a permiselor corespunzătoare de ședere temporară și/sau de lungă durată pentru o serie de persoane de naționalitate chineză.

"În acest mod, persoanele respective au obținut dreptul legal de muncă în cadrul unor societăți comerciale, de multe ori acest drept fiind exercitat fictiv și pe baza unor documente justificative nereale", susțin procurorii.

În prezența apărătorului ales, Lu Jian You a declarat că recunoaște comiterea faptei și că este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea acesteia, a drepturilor de a deține, purta și folosi orice categorie de arme și de a comunica, direct sau indirect, cu persoana cu care a comis infracțiunea.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 27.600 euro, depusă la bancă pe numele inculpatului, în vederea confiscării speciale a sumei de 22.400 euro și garantării executării cheltuielilor judiciare, în cuantum de peste 23.000 lei.

Dosarul de urmărire penală și acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul București.

AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cochinescu, editor: Georgiana Tănăsescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

4 Începutul sfârșitului pentru Putin? Prețul acțiunilor Gazprom s-a prăbușit joi după ce a refuzat să plătească dividende

5 VIDEO „Pământul le ardea sub picioare, marea fierbea” / Cum i-au alungat ucrainenii pe ruși de pe Insula Șerpilor