DNA l-a REȚINUT pe executorul judecătoresc Codruț Adrian Petre

DNA l-a REȚINUT pe executorul judecătoresc Codruț Adrian Petre

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 26 mai 2015, ora 17:15, până la data de 27 mai 2015, ora 17:15, a inculpatului PETRE CODRUȚ ADRIAN, executor judecătoresc în cadrul Camerei Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel București, cu privire la săvârșirea infracțiunii de șantaj.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul lunii mai 2015, inculpatul Petre Codruț Adrian, printr-un intermediar, denunțător în cauză, a pretins de la un coleg, executor judecătoresc în cadrul Camerei Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel București, suma de 70.000 euro pentru a nu formula un denunț, la Direcția Națională Anticorupție, cu privire la mai multe fapte penale pretins comise de acesta din urmă, în legătură cu serviciul.
În acest context, la data de 26 mai 2015, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului Petre Codruț Adrian fiind găsită suma de 290.000 lei primită de la denunțător.

Inculpatului Petre Codruț Adrian i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat la data de 27 mai 2015, Curtea de Apel București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”