DNA precizează că a transmis PÎCCJ "exclusiv actele de urmărire penală corespunzătoare" în dosarele Vâlcov și Nicolescu

DNA precizează că a transmis PÎCCJ "exclusiv actele de urmărire penală corespunzătoare" în dosarele Vâlcov și Nicolescu

Direcția Națională Anticorupție (DNA) precizează, marți, cu referire la cazurile parlamentarilor Vâlcov și Nicolescu, că a transmis, "pentru fiecare dosar în parte, exclusiv actele de urmărire penală corespunzătoare, fapt care a fost certificat și de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ)".

Într-un comunicat difuzat marți, DNA arată că, la data de 19 martie, a fost înaintat către PÎCCJ, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive, referatul procurorilor "împreună cu un număr de 7 volume cuprinzând copii certificate ale tuturor actelor de urmărire penală, întocmite până la data respectivă, în dosarul penal care îl privește pe inculpatul Vâlcov Darius Bogdan".

De asemenea, adaugă DNA, "la aceeași dată, dar la o oră diferită", a fost înaintat către PÎCCJ, în vederea sesizării Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive, referatul procurorilor "împreună cu un număr de 10 volume cuprinzând copii certificate ale tuturor actelor de urmărire penală, întocmite până la data respectivă, în dosarul penal care îl privește pe inculpatul Nicolescu Theodor Cătălin".

"Conform prevederilor legale și constituționale, referatele și dosarele de urmărire penală aferente, în cele două cauze penale, au fost înaintate de către procurorii DNA către PÎCCJ, care a verificat corespondența conținutului adreselor de înaintare cu volumele dosarelor de urmărire penală, iar după constatarea conformității, a transmis dosarele către Ministerul Justiției, în vederea sesizării celor două Camere ale Parlamentului din care fac parte cele două persoane vizate, respectiv Senat și Camera Deputaților. Prin urmare, DNA a transmis, pentru fiecare dosar în parte, exclusiv actele de urmărire penală corespunzătoare, fapt care a fost certificat și de către PÎCCJ", susține DNA.

Precizările DNA survin la puțin timp după ce președintele Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc, a precizat marți că Senatului i-a fost transmis, "în mod eronat", pe lângă cele șapte volume din cazul lui Darius Vâlcov, și un volum care face parte dintr-un alt dosar.

"Este un volum care nu are legătură cu speța pe care noi o discutăm azi. Probabil că, în mod eronat, din volumul mare de dosare pe care le au cei de la Parchet, l-au transmis. Nu are legătură cu dosarul cauzei și am constatat împreună cu ceilalți colegi treaba asta. L-am resigilat și o să îi informăm, pe cale oficială, pe cei de la Parchet să vină să îl ridice. (...) Nu este un dosar care ne interesează. Nu avem ce să căutăm în el, nu avem pentru ce să îl studiem", a declarat președintele Comisiei juridice a Senatului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom