DNA precizează că a transmis PÎCCJ "exclusiv actele de urmărire penală corespunzătoare" în dosarele Vâlcov și Nicolescu

Direcția Națională Anticorupție (DNA) precizează, marți, cu referire la cazurile parlamentarilor Vâlcov și Nicolescu, că a transmis, "pentru fiecare dosar în parte, exclusiv actele de urmărire penală corespunzătoare, fapt care a fost certificat și de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ)".

Într-un comunicat difuzat marți, DNA arată că, la data de 19 martie, a fost înaintat către PÎCCJ, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive, referatul procurorilor "împreună cu un număr de 7 volume cuprinzând copii certificate ale tuturor actelor de urmărire penală, întocmite până la data respectivă, în dosarul penal care îl privește pe inculpatul Vâlcov Darius Bogdan".

De asemenea, adaugă DNA, "la aceeași dată, dar la o oră diferită", a fost înaintat către PÎCCJ, în vederea sesizării Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive, referatul procurorilor "împreună cu un număr de 10 volume cuprinzând copii certificate ale tuturor actelor de urmărire penală, întocmite până la data respectivă, în dosarul penal care îl privește pe inculpatul Nicolescu Theodor Cătălin".

"Conform prevederilor legale și constituționale, referatele și dosarele de urmărire penală aferente, în cele două cauze penale, au fost înaintate de către procurorii DNA către PÎCCJ, care a verificat corespondența conținutului adreselor de înaintare cu volumele dosarelor de urmărire penală, iar după constatarea conformității, a transmis dosarele către Ministerul Justiției, în vederea sesizării celor două Camere ale Parlamentului din care fac parte cele două persoane vizate, respectiv Senat și Camera Deputaților. Prin urmare, DNA a transmis, pentru fiecare dosar în parte, exclusiv actele de urmărire penală corespunzătoare, fapt care a fost certificat și de către PÎCCJ", susține DNA.

Precizările DNA survin la puțin timp după ce președintele Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc, a precizat marți că Senatului i-a fost transmis, "în mod eronat", pe lângă cele șapte volume din cazul lui Darius Vâlcov, și un volum care face parte dintr-un alt dosar.

"Este un volum care nu are legătură cu speța pe care noi o discutăm azi. Probabil că, în mod eronat, din volumul mare de dosare pe care le au cei de la Parchet, l-au transmis. Nu are legătură cu dosarul cauzei și am constatat împreună cu ceilalți colegi treaba asta. L-am resigilat și o să îi informăm, pe cale oficială, pe cei de la Parchet să vină să îl ridice. (...) Nu este un dosar care ne interesează. Nu avem ce să căutăm în el, nu avem pentru ce să îl studiem", a declarat președintele Comisiei juridice a Senatului.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ion Iliescu, declarație criminală despre Revoluție: Este momentul să încetăm să mai căutăm vinovați

2 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

4 Androneasca, la pușcărie! „Dă-l în morții lui! Futu-i gâtu’ mă-sii!”. Stenograme DNA / Cum l-a executat Mafia P…

5 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Poteras

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?