DNA/Vicepreședintele CJ Caraș-Severin, Ionesie Ghiroghioni (PNL), prins cu mita în birou

DNA/Vicepreședintele CJ Caraș-Severin, Ionesie Ghiroghioni (PNL), prins cu mita în birou

Liberalul Ionesie Ghiorghioni, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, omul de încredere al lui Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș, a fost prins în flagrant de DNA Timișoara în timp ce lua mită în biroul său.

 Procurorii DNA, cu sprijinul celor de la DGA, l-au surprins după ce a încasat 20.000 lei drept șpagă, anchetatorii monitorizau modul în care se atribuiau contractele publice la consiliul județean. Ghiorghioni a primit în repetate rânduri șpagă pentru a asigura atribuirea lucrărilor de întreținere de drumuri și de deszăpeziri către cei care aveau grijă să-i dea 10% din valoarea contractului.

Ridicarea lui Ghiorghioni vine după ce în iulie anul trecut, DNA Timişoara l-a prins în flagrant luând mită pe Ianăș Roșeți, directorul Direcției pentru Administrarea Domeniului Public și Privat. Acesta pretindea tot 10% din valoarea contractelor atribuite, el fiind omul de încredere al liderilor Consiliului Judeţean Caraş Severin – Sorin Frunzăverde şi Ionesie Ghiorghioni.
Potrivit unor surse judiciare,  Ghiorghioni Ionesie – vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș – Severin, a convenit cu  afaceristul Armașu Paul Valentin  să primească un procent de 10% din valoarea fără TVA a lucrărilor efectuate și încasate de societatea sa, Camand Impex Reșița,  în baza contractelor de lucrări încheiate cu Direcția de Administrare a Patrimoniului

Prins în flagrant și de presă

După ce pressalert.ro a făcut publică o înregistrare video în care Ghiorghioni apărea chefuind cu un om de afaceri anchetat pentru fraude, vicepreşedintele CJ Caraş Severin a trimis un drept la replică în care susţinea că “nu prea înţeleg, fie sunteţi îndemnat, fie sunteţi plătit de cineva care vrea să creeze o falsă imagine asupra tuturor aleşilor locali sau a conducătorilor din administraţie. Să nu fiu înţeles greşit, cum se «cam poartă» pe la dvs., cei care greşesc să răspundă în faţa legii, dar nu toată lumea este coruptă şi totul este «praf», eu vă contrazic şi să nu credeţi că speriaţi pe cineva prin acele închipuiri şi conexiuni halucinante, sper ca aţi auzit de «prezumţia de nevinovaţie». Vă asigur că dezvoltarea jud. Caraş-Severin va continua în bune condiţiuni, dorinţa noastră fiind de a ne menţine pe locul I în absorbţia fondurilor europene şi în perioada 2014 – 2020. (…) Pe mine m-au ales aproximativ 75.000 de alegători în funcţia deţinută în judeţ, pe dumneata cine te-a ales să-mi compromiţi imaginea publică? Sau sunteţi «un ales» divin?“. Ghiorghioni nu a ezitat să-i certe în plenul colegiului prefectural pe cei de la Vamă pentru că inspectorii şi-au permis ca la Festivalul răchiei de la Băile Herculane să-i verifice pe producătorii de ţuică.

Comunicat DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada ianuarie 2013 – martie 2015.

În cursul zilei de 12 mai 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate în municipiul Reșița și alte localități din județul Caraș Severin, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro