Dorin Cocoş, ELIBERAT în Dosarul Microsoft

Dorin Cocoş, ELIBERAT în Dosarul Microsoft

 Dorin Cocoş scapă de arestul preventiv în Dosarul Microsoft, în urma colaborării cu anchetatorii. Judecătorii au dispus măsura arestului la domiciliu.

Potrivit DNA, Dorin Cocoș ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ștefan și Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziționarea dreptului de utilizare a licențelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Cocoş mai are o decizie de arestare preventivă şi în Dosarul Bica 2, deci deocamdată acesta rămâne după gratii. Nu este exclus însă ca procurorii să ceară şi în cel de-al doilea dosar arestul la domiciliu, dacă Dorin Cocoş va colabora cu anchetatorii şi în acest caz.

MINUTA:

În baza art.242 alin.2, cu referire la art.218, art.202 şi art.223 alin.2 Cod procedură penală, admite propunerea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu privind pe inculpatul Cocoş Dorin, formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie.

Înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Cocoş Dorin cu măsura arestului la domiciliu, în imobilul din mun. Bucureşti, ..., pentru o durată de 30 zile începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Inculpatul Cocoş Dorin are obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, situat în mun. Bucureşti, ..., fără permisiunea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie Secţia de Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, care instrumentează cauza. În baza art.221 alin.2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu inculpatul Cocoş Dorin următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu coinculpaţii, martorii ori experţii, precum şi cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor pentru care este cercetat, direct sau indirect. În baza art. 221 alin. 11 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Dispune punerea în libertate a inculpatului Cocoş Dorin de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.13/U din 29 octombrie 2014, emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr. 3778/1/2014, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Copie de pe prezenta se comunică conform art.221 alin.8 Cod procedură penală. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

3 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

4 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

5 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...