Dosar DNA Târgu Mureș: Romgaz, amendată de Poliția Locală pentru lucrări efectuate fără autorizație

Dosar DNA Târgu Mureș: Romgaz, amendată de Poliția Locală pentru lucrări efectuate fără autorizație

Șeful Poliției Locale Târgu Mureș, Valentin Bretfelean, a declarat că SNGN Romgaz a fost amendată contravențional pentru efectuarea unor lucrări fără autorizație de construcție, în Cartierul Belvedere din municipiu, în același caz în care Direcția Națională Anticorupție a efectuat joi o serie de descinderi.

'Și de această dată, ca și în alte situații, Direcția Poliția Locală Târgu Mureș și-a făcut datoria. În cursul lunii iulie, în baza Legii 50/1991 privind autorizația lucrărilor de construire, Poliția Locală a aplicat o sancțiune contravențională și a dat un termen de intrare în legalitate privind obținerea autorizației de construire. Contravenientul a achitat integral suma și ulterior a obținut și autorizația de construire. În continuare, noi ne vom derula activitatea în baza legii în vigoare. Sesizarea a venit din partea unei persoane juridice, neregulile constatate sunt cuprinse în procesul verbal și de regulă aceste aspecte nu se dau publicității deoarece pot aduce prejudicii de imagine părților care sunt cuprinse în cadrul procesului verbal de sancționare. S-a dispus obținerea autorizației de construire, a fost măsura care s-a trasat pentru Romgaz, lucru pe care de altfel l-au și făcut', a spus Bretfelean.

Potrivit acestuia, la data efectuării controlului de către Poliția Locală lucrările erau încheiate, 'însă legea precizează, în mod explicit, că se pot lua măsuri sancționatorii atât pe timpul derulării lucrărilor, cât și după încheierea acestora'.

Procesul verbal întocmit de Poliția Locală Târgu Mureș în data de 21.07.2015 prevede că s-au efectuat lucrări fără autorizație de construcție la conducta de aducțiune în zona sondelor 131, 154 și 186 Mureș. Ulterior s-au făcut demersuri pentru intrarea în legalitate și s-a solicitat Primăriei Târgu Mureș autorizație de construcție pentru lucrările executate.

Viceprimarul din Târgu Mureș, Claudiu Maior, a declarat joi, după descinderea Direcției Naționale Anticorupție la sediul Primăriei, că municipalitatea a pus la dispoziția anchetatorilor o serie de documente care vizau trei societăți comerciale.

Acesta a arătat că actele au fost ridicate de la Direcția Arhitect Șef și Direcția tehnică și că este o anchetă care nu privește Primăria Târgu Mureș.

Claudiu Maior a susținut că reprezentanții DNA au fost interesați de o serie de avize solicitate municipalității de către cele trei societăți.

Surse judiciare au precizat joi, pentru AGERPRES, că DNA a solicitat documente pentru a se stabili modul în care Romgaz a efectuat o serie de lucrări în zona cartierului Belvedere din Târgu Mureș și că actele ridicate vizează societățile Gascop, Bența Contrascom și SNGN Romgaz. Sursele au arătat că procurorii DNA au solicitat de la Primăria Târgu Mureș documente referitoare la avizele pentru lucrarea respectivă, întrucât ar exista bănuiala că SNGN Romgaz nu ar fi avut în planul de investiții acea deviere de conducte.

Aceleași surse au subliniat că, tot joi, a avut loc o percheziție la locuința inginerei Rodica Fărcășan, directorul adjunct al Direcției Tehnice din Primăria Târgu Mureș, în același dosar, dar și la cel puțin o locuință a unei persoane din anturajul unor directori ai Romgaz.

În plus, la sediul DNA din Târgu Mureș au fost invitați peste 10 angajați ai filialei Romgaz din Târgu Mureș.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?