Dosar penal în legătură cu accidentul de la Clinceni

Dosar penal în legătură cu accidentul de la Clinceni

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București (PCAB) au deschis un dosar penal în legătură cu accidentul de la Aerodromul Clinceni, în care s-a început urmărirea penală cu privire la infracțiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranța zborului.

Potrivit unui comunicat al PCAB, procurorii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, duminică, pe Aerodromul Clinceni, județul Ilfov, s-a produs un accident aviatic, în care a fost implicat un avion proprietate privată, din care trei sportivi parașutiști au efectuat un salt.

În accident au fost implicați instructorul Adrian Constandache, Dan Floroiu și Andreea Nica.

Aceasta din urmă avea 27 de ani și era portarul echipei de handbal feminin Unirea Slobozia.

Din primele informații, Andreea Nica era la primul salt cu parașuta, ea sărind cu instructorul Adrian Constandache, care avea o experiență de 4.000 de salturi.

Accidentul ar fi survenit după ce Dan Floroiu a sărit prea devreme și s-a ciocnit de instructor și de Andreea Nica, iar parașutele lor s-au încurcat în aer, acesta fiind motivul pentru care s-au prăbușit.

Dan Floroiu a decedat pe loc, în timp ce Andreea Nica și Adrian Costandache au fost transportați la spital.

Andreea Nica a fost găsită în stare de conștiență, i s-a acordat primul ajutor, însă ea a decedat ulterior la Spitalul Universitar. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria