Dosarul în care Băsescu era acuzat de uzurpare de calități oficiale nu se va redeschide

Dosarul în care Băsescu era acuzat de uzurpare de calități oficiale nu se va redeschide

Curtea de Apel București (CAB) a respins marți plângerea revoluționarului Ion Ciochină la soluția procurorilor de a nu-l trimite în judecată pe fostul președinte Traian Băsescu pentru uzurpare de calități oficiale și încălcarea ordinii constituționale. Ion Ciochină a depus o plângere la Parchetul General în august 2012 pentru fapte de uzurpare a unei calități oficiale.

Cercetările au fost reluate după încetarea mandatului de președinte al lui Băsescu, însă procurorii au clasat plângerea în ianuarie 2015, considerând că nu ar exista fapta reclamată.

"Eu am exercitat funcția de președinte al României numai și numai în baza deciziilor Curții Constituționale. Mai mult decât atât, dânsul reclamă faptul că n-am ținut cont de hotărârea de suspendare a Parlamentului, numai că nu Parlamentul are rolul de a stabili când o persoană exercită funcția de președinte al României. Dacă vă aduceți aminte, după alegeri Curtea Constituțională validează alegerile, iar după referendumuri, Curtea Constituțională validează sau invalidează referendumul", a declarat Traian Băsescu marți, la ieșirea din sala de judecată.

El a precizat că după referendumul din vara anului 2012 a fost validat prin decizia CCR și precizarea expresă de reluare a activității de președinte al României. "Asta-i viața, democrația", a adăugat Băsescu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria