Două persoane, puse sub acuzare de DNA pentru corupție, în legătură cu falsificare de pașapoarte

Procurorii DNA au pus sub acuzare două persoane, Ioan Sergiu Sonea și Daniela Ivan, pentru trafic de influență și uz de fals, în legătură cu emiterea unor pașapoarte falsificate.

Foto: (c) Vlad STAVRICĂ / AGERPRES FOTO

Potrivit unui comunicat al DNA remis vineri, la data de 3 septembrie 2014, Ioan Sergiu Sonea i-a pretins unei persoane denunțătoare o sumă de bani reprezentând contravaloarea a opt pașapoarte falsificate (3.500 de euro/pașaport), lăsând să se creadă că are influență asupra unor funcționari cu atribuții în emiterea pașapoartelor.

Cu această ocazie, Ioan Sergiu Sonea a promis că-i va determina pe funcționari să elibereze documente de călătorie false.

Ca dovadă a realității promisiunilor sale, Ioan Sergiu Sonea s-a oferit să obțină un prim pașaport fals, pentru care a primit de la denunțătoare suma de 3.500 euro, ca primă tranșă din suma de bani total pretinsă, pentru traficarea influenței.

De asemenea, el a impus ca, odată cu furnizarea dovezii că se bucură de influență asupra funcționarilor menționați, în vederea obținerii de pașapoarte false, să primească și o a doua tranșă din suma pretinsă, și anume, 2.000 de euro, precum și jumătate din prețul a 5-7 pașapoarte false, pe care inculpatul a promis că le va obține.

La data de 17 septembrie 2014, Ioan Sergiu Sonea a primit suma de 2.000 de euro și a acceptat promisiunea sumei de 7.500 de euro.

Anchetatorii susțin că Ioan Sergiu Sonea a fost ajutat de Daniela Ivan, în sensul că aceasta i-a remis un pașaport falsificat, pe care Sonea i l-a dat unei persoane în vederea trecerii frauduloase a frontierei.

Pașaportul falsificat avea aplicată fotografia persoanei respective, dar datele de identitate aplicate pe document erau ale unei persoane fictive.

Cei doi sunt urmăriți penal sub control judiciar.

AGERPRES/(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Antonia Niță)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a mințit Dăncilă despre angajarea fiului și, mai ales, cum a băgat în față adopția, cu nemernicie tipic pe…

2 VIDEO Sondaj pe stradă în București. Iohannis are un scor zdrobitor. Pensionară: „Este rușinos să fie Dăncilă …

3 A murit Corina Untilă, unul dintre eroii veritabili din decembrie '89: „Am fost împuşcată de armata propriei m…

4 Birchall a rămas cu colții înfipți în gâtlejul Proastei! Nou atac după minciunile sfruntate de marți

5 HOPA! Bogdan Aurescu și Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, discuții despre ridicarea vizelor românilor

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere