Dragnea: Vom retrimite miercuri de la plen în comisii legea privind pensiile parlamentarilor pentru a se rediscuta

Legea privind pensiile parlamentarilor, trimisă spre reexaminare de președintele Klaus Iohannis, va fi retrimisă miercuri de la plen în comisiile de specialitate, una dintre modificările dorite de liderii coaliției de guvernare fiind aceea că un parlamentar nu va putea beneficia de pensie specială decât dacă are cel puțin un mandat de patru ani în Legislativ, a anunțat președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea.

"Părerea noastră e că observațiile președintelui sunt de bun simț, dar nu sunt suficiente. În acest sens, mâine, de la plen vom retrimite în comisii acest proiect de lege, pentru a se rediscuta, pentru că, de exemplu, nu mi se pare corect ca un parlamentar să poată primi o bonificație la pensie dacă are șase luni dintr-un mandat. (...) Trebuie să avem în cazul acesta măcar un mandat. (...) Un parlamentar vine în Parlament pentru că îl trimit cetățenii din colegiul respectiv și nu îl trimit pentru șase luni, nici pentru un an, nici pentru doi ani, ci pentru patru ani. Dacă un parlamentar nu poate să finalizeze un mandat nu poate beneficia de această mărire de pensie", a afirmat, marți, Dragnea, la finalul ședinței liderilor coaliției de guvernare, care a avut loc la sediul PSD.

Liviu Dragnea a precizat că se dorește ca noua lege să fie cât mai apropiată, "poate până la identitate, cu modelul de la Parlamentul European" și că liderii coaliției doresc ca la discuții să participe și liberalii.

Președintele interimar al PSD a mai spus că, în opinia sa, este inacceptabil ca un ales să beneficieze în timpul mandatului și de pensie de parlamentar.

"Au mai fost discuții și ieri la grup și se ajunsese la situația anormală, cred eu, în care un parlamentar putea să fie pus în situația în care să fie și parlamentar și să aibă și pensia de parlamentar. Așa ceva nu se poate accepta. Respectăm statutul parlamentarului, (...) dar trebuie să avem o limită. Să ținem cont de întregul context social din România", a explicat Dragnea. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce nerușinare! Dăncilă, către participanţii la o întrunire electorală: „Spuneţi-le la toţi că trebuie să ne lu…

2 Se prăbușește regimul! Surse PSD: Dragnea a angajat în administrația centrală peste 3500 de apropiați ai inter…

3 AUDIO Acesta este Ponta, oameni buni! Sebastian Ghiță: „I-am zis lu Ponta, bă, o fut pe mă-ta, te duci pe stic…

4 Ipoteză incredibilă! Viorica Dăncilă ar fi cea pe care paznicii de la Casa Albă au confundat-o cu Floricica Da…

5 Așa arată soția premierului desemnat

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic