Evaziune fiscală la cluburi și restaurante de lux. Patronul Chocolat, Tudor Constantinescu, REȚINUT

Evaziune fiscală la cluburi și restaurante de lux. Patronul Chocolat, Tudor Constantinescu, REȚINUT

Patronul grupului Chocolat, Tudor Constantinescu, a fost reţinut în această dimineaţă, anunță Digi24. Afaceristul de 39 de ani este acuzat că este coordonatorul unui grup infracţional specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani. Ar fi folosit un soft pentru casele de marcat prin care una plătea clientul, alta vedea statul. Impozitul era mai mic, câştigul mai mare. După gratii a ajuns şi cel care a creat acest soft. Procurorii se aşteaptă ca prejudiciul în acest caz să fie cu mult peste zece milioane de euro, întrucât softul este vândut în România din 2006. 

Reporter Digi24: Ştiţi de ce aţi fost adus la audieri?

Tudor Constantinescu: Vă salut!

Reporter: Știţi de acel aparat? Softul acela?

Înainte de a fi ridicat de procurorii DIICOT, Tudor Constantinescu, patronul cofetăriilor Chocolat, s-a plâns într-un interviu acordat unei publicaţii cu profil economic, că este controlat prea des de autorităţile statului.

„90% din timpul meu este investit în această afacere. Am ajuns să dorm precum copiii. Mă trezesc din 3 în 3 ore şi plâng de frumuseţea vieţii antreprenoriale. În ultimele 6 luni am avut 32 de controale. Asta este frustrarea mea. Parcă vor să te distrugă, în loc să te ridice”, spunea patronul Chocolat.

Pe pagina sa oficială de Facebook, patronul Chocolat a anunţat că va colabora cu anchetatorii, pentru a demonstra că e nevinovat. În plus, el le cere iertare clienţilor. Procurorii îl acuză că ar fi folosit un soft pentru casele de marcat cu ajutorul căruia contabilitatea dublă era o joacă de copil. Anchetatorii spun că găselniţa menită să fenteze fiscul a fost greu de descoperit, întrucât casele de marcat folosite de cei aduşi la DIICOT păreau unele obişnuite.

„De exemplu, pentru o şampanie care costa 500 de lei clientul primea bon fiscal pentru suma plătită, dar, în paralel, în casa de marcat produsul era înregistrat cu doar 170 de lei. La finalul lunii patronii raportau la fisc cea mai mică sumă”, transmite corespondentul Digi24 Ioana Ciurlea.

Firma care ar fi făcut softul menit să păcălească statul are sediul în Constanţa.

„Şi sediul firmei SOLUTIONS CENTER din Constanţa a fost răscolit de procurorii DIICOT, care spun că softul capabil să măsluiască contabilitatea înregistrată de casele de marcat ar fi fost cumpărat de aici. Cei doi administratori au fost ridicaţi de jandarmi şi duşi la Bucureşti pentru explicaţii”, transmite corespondentul Digi24 Mihaela Brazdeș.

 Prejudiciul poate să depășească 10 milioane de euro. 

În plus, anchetatorii au ridicat mai multe calculatoare de la firmă din care speră să afle câte astfel de softuri au fost vândute, dar mai ales cui. Percheziţii au fost şi la cluburile Fratelli, Le Club, Biutiful, dar şi la restaurantele Trattoria Il Calcio. În total, procurorii au verificat 43 de imobile, de unde au ridicat saci întregi cu documente, calculatoare şi case de marcat. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...