Familia lui Ionuţ Anghel, DAUNE MORALE de 2,4 milioane de euro/Proprietarul terenului unde s-a petrecut tragedia: 3 ANI de închisoare cu SUSPENDARE

Familia lui Ionuţ Anghel, DAUNE MORALE de 2,4 milioane de euro/Proprietarul terenului unde s-a petrecut tragedia: 3 ANI de închisoare cu SUSPENDARE

Magistrații Judecătoriei Sectorului 2 au decis, vineri, ca familia lui Ionuţ Anghel, copilul sfâşiat de câini la data de 2 septembrie 2013, să primească daune morale în valoare de 2,4 milioane de euro. Totodată, proprietarul terenului unde copilul a fost sfâşiat de câini, Constantin Ciorăscu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. 

Totodată, judecătorii au decis ca SC Tei Rezidenţial SRL şi Administraţia Domeniului Public Sector 2 să fie amendate, fiecare, cu câte 300.000 de lei.

Instanţa a început dezbaterile în procesul morţii lui Ionuţ Anghel în 9 septembrie 2014, la mai mult de un an de la moartea băieţelului. Primul termen al dosarului s-a amânat la cererea proprietarului terenului unde a avut loc tragedia, deoarece acesta nu avea un avocat.

La al doilea termen au fost audiaţi părinţii şi bunica băiatului, iar ulterior funcţionari din Administraţia Domeniului Public Sector 2, şefi şi membri ai unor asociaţii de protecţia animalelor, precum şi o serie de martori care au interacţionat cu fratele lui Ionuţ Anghel după producerea tragediei.

Între timp, chiar dacă cifrele arată bine, câinii sunt tot pe străzi, deşi primarul Oprescu promitea în conferinţe că va rezolva problema.

"Nu m-am caţărat niciodata pe durerea cuiva. Ce să le spun, Vorbe? Îi respect, îi iubesc așa cum îi iubesc pe toţi cetăţenii Bucureştiului. Este adevărul, am iubit şi iubesc oamenii. Ce să le spun? Am trei nepoţi, putea sa fie unul dintre ei. Ce să le spun? Iertaţi-ne? Iertaţi-ne pe toţi daca puteţi! Nu pot doamnă, nu pot! Asta simt acum în faţa dumneavoastră!", declara Sorin Oprescu.

Dosarul penal legat de moartea lui Ionuţ Anghel a fost deschis în 3 septembrie 2013 de Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului Instanţei Supreme. Procurorul desemnat în acest caz, Romulus Varga, a demarat audierile în dosar. 

Procurorii Parchetului General au dispus, pe 21 martie, trimiterea în judecată a ADP Sector 2 Bucureşti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. În aclași proces au fost judecate și SC Tei Rezidential SRL Bucureşti, cât şi administratorul acestei societăţi, Constantin Ciorăscu, sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă.

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie 2013, după ce a fost atacat de câini, pe un teren din apropierea Parcului Tei. În urma autopsiei s-a stabilit că decesul a fost cauzat de hemoragia externă.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro