Fiul procurorului Ştefan Noajă de la Parchetul Olt, săltat de DIICOT Olt pentru trafic de droguri

Fiul procurorului Ştefan Noajă de la Parchetul Olt, săltat de DIICOT Olt pentru trafic de droguri

Fiul procurorului Ştefan Noajă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi un alt tânăr au fost ridicaţi, marţi, de procurorii DIICOT Olt în timpul unui flagrant organizat la un oficiu poştal din Piatra Olt, de unde cei doi tocmai ridicau două colete care conţineau droguri, relatează  Olt-alert.ro .

Bogdan Noajă a fost ridicat de procurori împreună cu Vasile Pădureţu, amicul său, chiar în momentul în care aceştia ridicau coletele suspecte de la oficiul poştal. Potrivit DIICOT, Bogdan Noajă şi alte două persoane, Tănase Stoiculescu şi Andrei Bădiţă, au format un grup infracţional şi, începând din 2014, au procurat droguri pe care le-au vândut în Slatina.

„La data de 5 mai 2015, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, au surprins în flagrant pe suspecţii N. I. B. şi P.  V., în timp ce ridicau de la un oficiu poştal de pe raza judeţului Olt două colete ce conţineau produse succeptibile de a avea efecte psihoactive. În  cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2014, pe raza municipiului Slatina s-a constituit un grup infracţional organizat, format din suspecţii N. I.B., S. T. şi B.A.N., care a avut ca principală activitate infracţională procurarea şi comercializarea de droguri de risc şi substanţe psihoactive”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Potrivit procurorilor, începând cu anul 2014, pe lângă droguri de risc, membrii grupului infracţional au comercializat fără drept şi produse succeptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege. În cadrul grupului a fost cooptat şi suspectul Vasile Pădureţu.

Oamenii legii mai spun că drogurile erau distribuite cu precădere în zona Colegiului Naţional „Ion Minulescu” din Slatina.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Olt au fost aduse pentru audieri 25 persoane, patru dintre acestea fiind puse sub urmărire penală.

„Faţă de patru dintre membrii grupării a fost începută urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic ilicit de droguri de risc, şi efectuarea fără drept şi cu intenţie, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii, sau a căror comercializare este permisă de lege”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Acţiunea procurorilor DIICOT a avut suport de specialitate din partea Serviciul Român de Informaţii, fiind efectuată cu sprijinul  Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt.

Procurorii DIICOT fac precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”