Forțe și mijloace MApN participă la acțiunea de căutare a planorului dispărut joi

Forțe și mijloace MApN participă la acțiunea de căutare a planorului dispărut joi

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a aprobat participarea forțelor și mijloacelor MApN la acțiunea de căutare-salvare a pilotului planorului dispărut joi.

"În această dimineață, în jurul orei 5,30, șase militari de la Batalionul 30 Vânători de Munte din Câmpulung Muscel s-au alăturat echipelor de jandarmi montani și reprezentanților Direcției Silvice Argeș care efectuează căutări în zona Fundata — Dragoslavele. Suplimentar, începând cu ora 7,15, la acțiune participă și trei elicoptere IAR 330 PUMA (două de la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii și unul de la Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni), echipajele având în compunere echipe de căutare-salvare", se arată într-un comunicat transmis vineri AGERPRES de MApN.

Conform sursei citate, solicitarea de sprijin cu forțe și mijloace MApN a fost făcută de Ministerul Afacerilor Interne.

Un planor aparținând aerodromului Ghimbav, din județul Brașov, este căutat, vineri, de autoritățile prahovene în zona montană Sinaia — Bușteni , după ce aparatul nu s-a mai întors la bază.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, planorul s-a ridicat joi, la ora 12,30, de la Brașov, neavând un plan de zbor care să permită monitorizarea lui. Telefonul mobil al pilotului a fost detectat ultima dată joi, la ora 13,06, în zona Predeal.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale