Fundația Prințul de Walles, lansată marți în România

Fundația Prințul de Walles, lansată marți în România

Prințul Charles își lansează marți propria fundație în România - Fundația Prințul de Wales -, o organizație caritabilă cu scop educativ ce urmărește să sprijine păstrarea patrimoniului, agricultura și dezvoltarea durabilă în România, informează un comunicat difuzat de Ambasada Marii Britanii la București.

Sursa citată amintește că Prințul de Wales deține, prin fundația sa caritabilă din Marea Britanie—The Prince of Wales's Charitable Foundation-, o casă săsească în satul Viscri, județul Brașov, pe care a oferit-o fundației sale din România.

"Inițial, o bună parte a activităților noii fundații vor avea loc aici. Această proprietate va fi restaurată cu grijă și transformată în Centrul de Pregătire al Prințului de Wales în Transilvania. Centrul va avea o sală de conferință capabilă să găzduiască până la 70 de persoane, o cafenea și posibilități de cazare ce vor veni în sprijinul comunităților locale și a miilor de vizitatori ce ajung în satul Viscri în fiecare an", se mai arată în comunicatul menționat.

Totodată, Fundația Prințul de Wales va oferi la început cursuri de restaurare atât pentru pentru comunitățile locale, cât și pentru studenți și ucenici din străinătate.

"Este primul pas în angajamentul de a sprijini România în re-descoperirea unor meserii în bună parte pierdute în zona rurală. Alte cursuri și programe vor fi lansate ulterior în funcție de nevoile comunităților rurale. Fundația va sprijini și programe caritabile personale ale Prințului de Wales și a altor organizații caritabile, ajutând astfel comunități nu doar din zona Transilvaniei ci a întregii Românii", mai precizează sursa citată.

Fundația Caritabilă a Prințului de Wales din Marea Britanie mai deține în România o proprietate în Valea Zalanului, în județul Covasna.

"ASR a încurajat achiziționarea acestor proprietăți în dorința de sprijini păstrarea patrimoniului și protejarea peisajelor naturale unice din Transilvania. Cele două proprietăți — administrate de Contele Kalnoky și soția sa Anna — sunt deschise publicului și pot fi închiriate, iar profitul generat este folosit exclusiv pentru activitățile caritabile ale Fundației Prințul de Wales", se arată în comunicatul citat.

Directorul executiv al Fundației Prințul de Wales este Aura Woodward, născută în România.

"Fundația Prințul de Wales va lucra îndeaproape în special cu comunitățile rurale din întreaga țară, pentru a-i sprijini pe localnici să învețe meserii noi și să deprindă abilitați care să îi ajute în găsirea unui loc de muncă", a declarat Woodward. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Așa arată o gură care tocmai a primit o sinecură...

3 De citit!

4 Huo, nenorociților! / Îți vine să vomiți de scârbă când citești așa ceva!

5 Așa o fi?