Gabriel Oprea NU mai e ministru de Interne. Șefia MAI, preluată de secretarul de stat Ilie Botoș

Gabriel Oprea NU mai e ministru de Interne. Șefia MAI, preluată de secretarul de stat Ilie Botoș

Șefia Ministerului de Interne a fost preluată de secretarul de stat Ilie Botoș. Gabriel Oprea i-a delegat acestuia atribuțiile de ministru. Gabriel Oprea a declarase, ieri, la Palatul Parlamentului, că nu va face parte din niciun Guvern, dar a precizat că UNPR va intra la negocieri pentru a face parte din viitoarea echipă guvernamentală.

„Eu, personal, nu voi mai face parte din niciun Guvern și este normal să fie așa, sunt solidar cu Victor Ponta, ne-am dat demisia, suntem o echipă guvernamentală. UNPR-ul nu-și schimbă cu nimic politica, rămâne un partid unit și care se ține de cuvânt. Partidul va intra în negocieri pentru a face parte din viitoarea echipă guvernamentală”, a explicat Gabriel Oprea.

Ilie Botoş este secretar de stat în Ministerul de Interne din martie 2014. Anterior a fost procuror militar în cadrul Secţiei Parchetelor Militare – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Informații importante din CV-ul noului șef de la MAI, Ilie Botoș:

februarie 2013 - secretar de stat la Cancelaria fostului prim-ministrului Victor Ponta
2 august 2012 – generalul Ilie Botoş a fost numit şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA), de către ministrul Apărării de atunci, Corneliu Dobritoiu
Generalul Ilie Botoş deţinuse funcţia de adjunct al directorului general al DGIA, generalul Gheorghe Savu
21 iulie 2006 - şi-a dat demisia din funcţia de procuror general al României, ca urmare a fugii din România a lui Omar Hayssam (condamnat în lipsă la 20 de ani de închisoare pentru implicare în răpirea a trei reporteri în Irak)
Fuga lui Hayssam a generat, pe lângă demisia generalului magistrat Botoş, şi demisiile a trei şefi de servicii secrete
2000 – a devenit doctor în drept la Universitatea „Babeş Bolyai”
A participat la seminarii şi schimburi de experienţă în SUA şi Italia, dobândind competenţă în mai multe domenii, printre care antiterorism, narcotice şi criminalistică.


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...