Galați: Peste 3.000 de persoane au ieșit din nou în stradă

Galați: Peste 3.000 de persoane au ieșit din nou în stradă

Peste 3.000 de persoane au ieșit vineri seară la un protest de stradă, al treilea desfășurat în această săptămână la Galați.

Ca și primele două, de miercuri și joi, și acesta a fost organizat pe Facebook, deși la ora 16,00 fusese programată să aibă loc o altă manifestație de protest, pentru care s-a primit autorizație de la Primăria municipiului Galați.

Totuși, după-amiază, la acțiunea de protest autorizată nu au ajuns pe Faleză decât câteva zeci de gălățeni, care, la căderea serii, au venit în fața Prefecturii, unde s-au unit cu coloana de manifestanți veniți din cartierul Țiglina I, în marș, pe carosabil, blocând traficul rutier.

Ca în fiecare seară, manifestanții s-au oprit în fața Prefecturii Galați, unde au scandat lozinci, după care au traversat strada la monumentul Eroilor Revoluției din 1989 și au aprins lumânări, ținând un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv.

De altfel, printre lozincile scandate de protestatari a revenit, mereu, numele "Valentina", în memoria gălățencei Valentina Florea, de 27 ani, care a pierit în tragicul incendiu din Capitală. Mulți protestatari au ținut în mâini fotografii cu Valentina, pe care le-au așezat deasupra unui imens tricolor.

Agitând steaguri și pancarde cu diferite mesaje — 'Împreună rezistăm', 'Noi la datorie, voie la pușcărie', 'Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane', gălățenii au scandat 'Hoții', 'Demisia', 'Nu plecăm acasă, morții nu ne lasă', 'Ultima soluție, încă-o Revoluție', 'Unitate', 'Vrem spitale, nu catedrale', 'Rock-ul nu e satanist , 'Corupția ucide' 'Uniți, salvăm toată România', 'Colectiv'.

După oprirea de la Prefectură, manifestanții au mers, pe jos, până la catedrala Arhiepiscopală a Dunării de Jos, fără a uita să aplaude atunci când au trecut prin fața unei biserici catolice. În fața Catedralei Arhiepiscopale, manifestanții au strigat 'Jos Patriarhul', 'Casian, nu uita, va veni și vremea ta', după care și aici au ținut un moment de reculegere și au spus 'Tatăl Nostru'.

La un moment dat, în fața protestatarilor au apărut doi indivizi, fiecare purtând câte o jumătate de cap de porc, pe care scria "Patriarhul Daniel" și 'Marius Stan' (primarul municipiului Galați — n.r.). Cei doi au fost însă, ulterior, apostrofați de alți manifestanți, nemulțumiți de spectacolul oferit.

După oprirea de la Catedrală, coloana de manifestanți s-a pus din nou în mișcare, către Prefectură, pe strada Brăilei, și apoi spre Spitalul Județean.

AGERPRES/(AS — autor: Dan Paic, editor: Florin Marin)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”