Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Gastroenterita afectează trei zone din Franța

Gastroenterita, o infecție foarte contagioasă produsă de cauze bacteriene sau virale, s-a instalat în trei regiuni franceze, Alsacia, Languedoc-Roussillon și centrul țării, informează viva.presse.fr.

Bacteria Salmonella care se găsește în produsele alimentare este uneori responsabilă pentru această infecție, dar și colibacilii se pot afla la originea îmbolnăvirii. În timpul iernii, se manifestă în principal rotavirusul, extrem de contagios, care afectează populația europeană, declanșând veritabile epidemii. La copii și la persoanele fragile, gastroenterita poate fi chiar mai severă, provocând deshidratare care poate duce la spitalizarea pacienților.

Pentru evitarea infectării este esențială spălarea mâinilor cu geluri dezinfectante și respectarea regulilor de igienă. În mod evident, oamenii bolnavi trebuie să se abțină de la pregătirea hranei pentru restul membrilor familiei. De asemenea, trebuie evitat consumul de alimente din aceleași farfurii și pahare în care au servit masa membri ai familiei afectați de una dintre aceste infecții, scrie viva.presse.fr.

Se recomandă totodată dezinfectarea regulată a chiuvetei și a mesei pe care se servește hrana. În ceea ce privește frigiderul, recomandarea specialiștilor în igienă este de a nu lăsa alimentele expuse în aer liber, ci împachetate sau depozitate în vase închise ermetic. În același timp, pentru evitarea unor astfel de infecții se recomandă verificarea regulată a datelor de valabilitate ale alimentelor. În cazul în care un membru al familiei s-a îmbolnăvit deja, vasul de toaletă trebuie dezinfectat sistematic pentru a evita transmiterea bolii.

Pentru copiii mici, sunt disponibile pe piața franceză două vaccinuri care pot proteja împotriva celei mai comune forme de rotavirus. Acestea sunt foarte eficiente având o rată de succes cuprinsă între 70% și 90%. Aceste vaccinuri pot fi administrate oral, înainte de vârsta de șase luni. Rămâne doar o singură problemă: ele costă foarte mult și nu sunt decontate de serviciile de asigurări de sănătate, precizează sursa citată.

În general, pentru a evita virușii de iarnă cum sunt rotavirusul și cel gripal este recomandată menținerea în formă a organismului, având în vedere că în timpul iernii corpul nostru este slăbit de frig, de lipsa de lumină și are mijloace mai reduse de a lupta împotriva infecțiilor. Administrarea de vitamina C și o hrană echilibrată sunt căile cele mai la îndemână pentru a menține în formă organismul în perioada anotimpului rece.

AGERPRES/(autor: Constanța Niță, editor: Mariana Ionescu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 EXCLUSIV / Guvernul cade în două săptămâni! PUCI în PSD! 23 de parlamentari au constituit un grup „menit să salv…

2 Oreste îl face muci pe Năstase după ce pușcăriașul s-a băgat în seamă acuzându-l pe Iohannis de plagiat!

3 DEMISIE la Digi 24! Alice Iacobescu, cea mai acidă jurnalistă a postului, este în preaviz!

4 Mafia PSD! Vă întrebați de ce se moare în spitale? Citiți pe ce sunt cheltuiți banii și-n buzunarele cui ajung…

5 Numai citind astfel de lucruri îți dai seama ce hoți au guvernat țara! Dacă nu intram în UE și NATO, Rusia scr…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde