Georgică Cornu, arest la domiciliu pentru 30 de zile

Georgică Cornu, arest la domiciliu pentru 30 de zile

Magistrații Tribunalului Județean Mehedinți au luat, în noaptea de miercuri spre joi, măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile în cazul omului de afaceri timișorean Georgică Cornu.

Surse juridice apropiate cazului au declarat joi pentru AGERPRES că alte șase persoane implicate în același dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de nouă milioane de euro urmează să fie cercetate sub control judiciar.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat miercuri într-un comunicat de presă că pentru alte 12 persoane s-a pus în mișcare acțiunea penală, acestea urmând să fie cercetate în stare de libertate.

Potrivit procurorilor, în perioada 2008-2014 reprezentanții a 88 de societăți comerciale au dispus înregistrarea în contabilitatea societăților ai căror patroni sau administratori au fost a unor facturi fiscale fictive în valoare de peste 22,5 milioane de euro, prejudiciind prin deducerea TVA-ului bugetul de stat cu suma de nouă milioane de euro.

Cauza a fost instrumentată împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți — Serviciul de investigare a criminalității economice, procurorul desemnat cu supravegherea urmăririi penale beneficiind și de suportul tehnic și informativ al Serviciului Român de Informații.

Marți, 10 martie, în baza unor autorizații emise de către instanță, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, ofițeri și lucrători din cadrul IPJ Mehedinți — Serviciul de investigare a criminalității economice au efectuat 61 de percheziții în locații situate pe raza municipiului București și în județele Mehedinți, Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caraș—Severin, Vâlcea, Dolj și Dâmbovița. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ministrul Energiei, despre noul ordin ANRE: Omul nu se mai înghesuie la ghișeu, îi vine acasă factura pe ianua…

2 Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 d…

3 Un agent de la Penitenciarul Rahova, prins în flagrant de DNA când lua 10.000 de euro mită. În schimb, trebuia…

4 Activistul de mediu Daniel Bodnar a suferit un grav accident rutier. Medicii spun că nu-şi poate simţi picioar…

5 Teodorovici, salvat de pericolul muncii: nu va lucra la privat, a fost numit Director de Audit la Curtea de Co…