Grup de terapie pentru supraviețuitorii Colectiv și aparținătorii celor care și-au pierdut viața în tragedie

Președintele Fundației Estuar, dr. Cristian Andrei, organizează, începând de joi, un grup de terapie exclusiv pentru supraviețuitorii incendiului de la clubul Colectiv, dar și pentru familiile și prietenii celor care și-au pierdut viața în tragedia din 30 octombrie. Până în prezent s-au înscris aproximativ 50 de persoane, a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al Fundației, Amedeea Enache.

"Grupul acesta se va ține periodic, vrem să vedem prima oară cine vine realmente și în funcție de aceasta să vedem cum îl putem continua. Paralel cu grupul pot fi realizate și ședințe de consiliere individuală", a precizat ea.

Înscrierile se fac până miercuri, participarea fiind gratuită.

Amedeea Enache a arătat că subiectele discutate și numele participanților rămân confidențiale, acest lucru fiind foarte important în procesul terapeutic.

"Un beneficiu major al terapiei de grup este sentimentul de a fi înțeles și acceptat. În grup, persoana descoperă că nu este singura care trece printr-o situație grea sau care are gânduri înspăimântătoare. Ceilalți împărtășesc, la rândul lor, experiențe similare, ceea ce determină sentimentul de normalitate și de universalitate. Grație acestui fenomen, sentimentul de însingurare de tipul 'De ce eu?', 'De ce mi se întâmplă tocmai mie și doar mie?' este înlocuit cu unul reconfortant, de apartenență", scrie în anunțul publicat pe pagina de Facebook a Fundației Estuar.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Andreea Esca, vedeta Pro TV, confirmată pozitiv cu noul coronavirus

2 ULTIMA ORĂ 20 de state din Europa interzic accesul românilor sau le impun restricții la intrarea pe teritoriil…

3 VIDEO Prins asupra faptului, amantul unei craiovence a fugit 3 kilometri în pielea goală, în timp ce soţul înş…

4 „Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!” Revoltă pe forumuri, după ce Grecia a decis să suspende tempor…

5 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață