Grupul de inițiativă pentru Noul Proiect Social Democrat a decis înființarea Partidului Social Românesc

Grupul de inițiativă pentru Noul Proiect Social Democrat a decis înființarea Partidului Social Românesc

Grupul de inițiativă pentru Noul Proiect Social Democrat a decis, în cadrul ședinței săptămânale a Biroului Național de Conducere, înființarea unui nou partid de stânga, cu denumirea Partidul Social Românesc (PSR), anunță senatorul Mircea Geoană într-un comunicat transmis AGERPRES.

 ''Partidul Social Românesc sprijină munca, creând condiții de afirmare și succes în viața fiecărui român, indiferent de locul, clasă sau grupul social din care fac parte. PSR va declanșa un război împotriva sărăciei, marginalizării și excluziunii sociale cu scopul declarat de a crea o nouă voce și o nouă politică economică a clasei de mijloc. PSR este dușmanul declarat al inegalităților și al efectelor negative ale polarizării sociale, cât și un aprig apărător al drepturilor angajaților din sectorul public și privat. PSR va repune în centrul societății munca, cinstea și demnitatea ființei umane, înlocuind corupția, minciuna, impostura și pseudo-cultura, ce domină spațiul și discursul public. România are nevoie de talentul și priceperea tuturor cetățenilor români, indiferent unde trăiesc și muncesc, în țară sau în străinătate'', se arată în documentul citat.

De asemenea, potrivit comunicatului, înființarea PSR ''este un răspuns la grava deviere de la identitatea de stânga a PSD-ului condus de Victor Ponta care a decis abandoneze electoratul de stânga din România''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina