Guvern: Premierul nu împărtășește declarațiile consilierul de stat Dana Varga care a demisionat joi

Guvern: Premierul nu împărtășește declarațiile consilierul de stat Dana Varga care a demisionat joi

Consilierul de stat în cadrul Cancelariei premierului Dana Varga și-a depus demisia joi iar Dacian Cioloș nu a avut avut "oportunitatea de a o studia și de a se pronunța în ceea ce privește acest act unilateral", informează un comunicat al Executivului remis vineri AGERPRES.

"Declarațiile doamnei Varga din presă și din textul demisiei nu sunt împărtășite de Premier sau de Șeful Cancelariei. Pe fondul atribuțiilor acoperite de doamna Dana Varga trebuie menționat faptul că, în noua configurație a Cancelariei prim-ministrului, problematica romilor se regăsește acum integrată în cadrul Departamentului de politici privind incluziunea socială și drepturile omului", mai precizează sursa citată.

Consilierul de stat pentru problemele romilor, Dana Varga a susținut vineri că șeful Cancelariei Primului Ministru Dragos Tudorache i-ar fi cerut pe 22 decembrie anul trecut să demisioneze din Guvern pe motiv că sunt prea mulți rromi în Executiv și că nu prezintă încredere.

"Pe data de 22 decembrie am fost chemată de domnul cancelar Dragoș Tudorache în urma cererii mele pentru concediu de odihna (...) să îmi ceară demisia. I-am spus că am dreptul la concediu de odihnă și i-am spus că, înainte de a vorbi de demisie, să îmi semneze concediul de odihnă care era de pe 23 decembrie pe 8 ianuarie. (...) A afirmat în ideea că trebuie să îmi dau demisia, că nu îmi reproșează nimic profesional, pentru faptul că suntem prea mulți rromi în Guvern. De fapt dânsul a folosit cuvântul țigani. Eu în demisie am scris motivul demisiei: că din respect pentru minoritate, că suntem prea mulți rromi în guvern și nu prezint încredere. Am plecat în concediu de odihnă până pe 8 ( ianuarie-n.r.), dânsul mi-a spus "pe 10 când veniți să vă dați demisia", 10 era duminică. Am fost în concediu de odihnă până pe data de 13 și pe 14 mi-am scris demisia. (...) Mi-a încălcat dreptul la demnitate ca femeie rromă, ca activist rrom și ca demnitar într-o instituție a statului român", a afirmat Varga la Antena3.

Dana Varga a devenit consilier de stat în cadrul Cancelariei Primului Ministru în 22 ianuarie 2015, printr-o decizie a fostului premier Victor Ponta.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un agent de la Penitenciarul Rahova, prins în flagrant de DNA când lua 10.000 de euro mită. În schimb, trebuia…

2 Teodorovici, salvat de pericolul muncii: nu va lucra la privat, a fost numit Director de Audit la Curtea de Co…

3 Un profesor din Piatra Neamț i-a cerut unei eleve poze cu ea dezbrăcată: De matematică sunt sătul!

4 SURSE Tensiuni între Valeriu Gheorghiţă şi noul ministru al Sănătăţii. Atribuţiile coordonatorului campaniei d…

5 Activistul de mediu Daniel Bodnar a suferit un grav accident rutier. Medicii spun că nu-şi poate simţi picioar…