ICCJ judecă contestația DNA în cazul arestării la domiciliu a lui Valcov iar Senatul va discută ce-a de-a doua cerere privind fostul ministru de Finanțe

ICCJ judecă contestația DNA în cazul arestării la domiciliu a lui Valcov iar Senatul va discută ce-a de-a doua cerere privind fostul ministru de Finanțe

Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca miercuri contestatia DNA privind arestarea la domiciliu pentru 30 de zile a fostului ministru de Finante Darius Valcov, scrie Agerpres. Dupa ce a respins cererea DNA privind arestarea preventiva a lui Valcov, acuzat de trafic de influenta, Instanta Suprema a decis joia trecuta ca fostul ministru sa fie cercetat in arest la domiciliu.

Senatorul a ajuns la ICCJ la ora 8.45 si nu a vrut sa raspunda intrebarilor jurnalistilor prezenti. "O sa vedem ce se va intampla", s-a marginit sa spuna acesta.

Darius Valcov are mai multe obligatii: sa nu paraseasca imobilul in care locuieste fara permisiunea organului judiciar in fata caruia se afla cauza, a judecatorului de drepturi si libertati si de a se supune restrictiilor stabilite de acestea; sa se prezinte in fata organului de urmarire penala si a judecatorului de drepturi si libertati, a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata ori de cate ori este chemat; sa nu comunice cu ceilalti participanti la comiterea infractiunilor, cu martorii, precum si cu ceilalti subiecti procesuali.

Pe durata celor 30 de zile, Darius Valcov poate parasi imobilul unde locuieste pentru prezentarea in fata organelor judiciare, la chemarea acestora.

Comisia juridica a avizat favorabil a doua cerere

Senatorii urmeaza sa ia in discutie, in sedinta plenului de miercuri, cea de-a doua cerere a Justitiei privind incuviintarea efectuarii in continuare a urmaririi penale, retinerii si arestarii preventive in cazul fostului ministru al Finantelor, senatorul Darius Valcov.

In sedinta de marti, membrii Comisiei juridice au avizat favorabil cererea, urmand sa inainteze plenului doua rapoarte favorabile - unul privind urmarirea penala si unul referitor la retinerea si arestarea preventiva a senatorului.
Senatorul Darius Valcov nu s-a prezentat marti la audierea din Comisia juridica insa le-a transmis senatorilor juristi ca isi va sustine punctul de vedere, miercuri, in fata plenului Senatului.

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut martea trecuta aviz pentru inceperea urmaririi penale si pentru retinerea si arestarea preventiva a lui Darius Valcov pentru fapte savarsite in calitate de senator si ministru.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”