IGPR: Două persoane reținute după perchezițiile de vineri la firme ce comercializau opere pe site-uri

IGPR: Două persoane reținute după perchezițiile de vineri la firme ce comercializau opere pe site-uri

O sută de hard-disk-uri, un server și 70.000 de euro au ridicat polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice după cele zece percheziții efectuate vineri la persoane bănuite de punere la dispoziția publicului de opere, fără acordul titularilor, prin intermediul unor site-uri de tip torrent și spălare de bani, informează IGPR într-un comunicat transmis AGERPRES. Potrivit sursei citate, două persoane au fost reținute.

Vineri, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice — Inspectoratul General al Poliției Române au efectuat 10 percheziții la persoane bănuite de spălare de bani proveniți din săvârșirea de infracțiuni de punere la dispoziția publicului de opere, fără acordul titularilor.

Activitățile s-au desfășurat în București, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la sediile și punctele de lucru a două societăți comerciale care desfășoară activități în domeniul comunicațiilor electronice, precum și la locuințele persoanelor bănuite.

De asemenea, au fost efectuate percheziții informatice și au fost puse în executare trei mandate de aducere, emise pe numele celor în cauză.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009 — 2014, persoanele bănuite ar fi pus la dispoziția publicului, contra unor sume de bani, prin intermediul a două site-uri de tip torrent, opere protejate.

Din activitățile ilegale aceștia ar fi obținut, până în prezent, aproximativ 2.000.000 de lei, pe care i-ar fi supus procesului de spălare a banilor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciului Român de Informații. La activități au participat și polițiști de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”

3 „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru” / Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia

4 Litoralul în comunism / „Mamaia pentru bătrânei, Venus pentru discoteci, iar la Neptun și-ar fi adus Ceaușescu nisip din Sahara”

5 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă