INCENDIU CONSTANȚA. Restaurantul Beirut nu avea autorizaţie de la ISU

INCENDIU CONSTANȚA. Restaurantul Beirut nu avea autorizaţie de la ISU

INCENDIU CONSTANȚA. Restaurantul Beirut nu avea autorizaţie de la ISU / FOTO: Mediafax

Comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Viorel Jianu, a declarat, marţi, jurnaliştilor că nu există autorizaţie pentru securitatea la incendiu pentru niciuna din cele trei firme care îşi desfăşoară activitatea în clădirea unde se află şi restaurantul Beirut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Autorizaţie nu am reuşit să găsim în arhivele noastre. Nu am reuşit să găsim niciun act de autoritate emis de instituţia noastră referitoare la niciuna din firmele care îşi desfăşoară activitatea în locaţia respectivă", a afirmat comandantul ISU Dobrogea, precizând că nu a existat o asemenea solicitare în acest an.

El a mai spus că localul respectiv a fost controlat de către ISU Dobrogea în anul 2010, atunci fiind găsite şi nereguli.
"Au fost controlaţi în 2010 ultima oară. Având în vedere numărul mare de operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în judeţul Constanţa, numărul limitat de personal pe care îl avem la nivelul Inspecţiei de Prevenire, dar şi prevederile reglementărilor în vigoare care ne coordonează activitatea de prevenire noi avem obligaţia să facem o selecţie de obiective care prezintă un anumit risc de incendiu şi în situaţia asta se face un control undeva în jur de cinci ani să ajungem să acoperim aceste obiective. Atunci au fost găsite nereguli şi aplicate sancţiuni legate de organizarea activităţii din câte îmi aduc aminte de instalaţii electrice", a spus Viorel Jianu.

Întrebat dacă reprezentanţii ISU nu ar fi trebuit să revină la firma respectivă să vadă dacă au fost îndreptate neregulile, el a precizat că această obligaţie revine administratorului societăţii.

"Obligaţia revine administratorului firmei să întocmească un plan de măsuri în conformitate cu neregulile găsite şi să ne comunice modul în care au fost soluţionate", a explicat Viorel Jianu.

De asemenea, reprezentanţii Primăriei Constanţa au spus că firma care deţine restaurantul nu-şi reînnoise autorizaţia de funcţionare. Ei au precizat că societatea a avut anul trecut autorizaţie, iar termenul legal pentru reînnoirea acesteia a fost 31 martie.

"Firma respectivă a funcţionat autorizat până la data de 31 decembrie 2013. De la 1 ianuarie şi până la 31 martie, conform regulamentului de autorizare al Primăriei Constanţa toţi agenţii economici vin să se autorizeze sau să se reautorizeze după caz. Din acest motiv, Corpul de Control nu desfăşoară acţiuni de control pe autorizaţii de funcţionare decât după această perioadă sau dacă în această perioadă există sesizări, iar în cazul de faţă nu au existat sesizări", au afirmat reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Ei au mai spus că firma respectivă nu primise autorizaţie până la 31 martie, dar nu ştiau dacă au depus sau nu actele necesare ulterior acestei date. Lipsa autorizaţiei de funcţionare este contravenţie, fiind sancţionată cu 2.500 de lei.

În urma incendiului de la restaurantul Beirut, de la sfârşitul săptămânii trecute, şi-au pierdut viaţa trei tinere, care lucrau în localul respectiv, iar alte patru persoane au fost rănite. În clădirea respectivă. în afară de restaurant, îşi mai desfăşoară activitatea un pub şi un casino.

Una dintre tinerele decedate este cântăreaţa localului, Ioana Nicoleta Cengher (22 de ani), din Costineşti. Ea absolvise Şcoala Populară de Artă, iar acum era studentă la Drept. Tânăra obţinuse multe premii şi distincţii la concursurile muzicale din ţară şi participase la numeroase festivaluri.

Celelalte două tinere care au murit în tragedia de la Constanţa erau dansatoare. Nicoleta Vasiliţeanu avea 23 de ani şi era din Constanţa, iar Mihaela Tucă avea 24 de ani şi era din Mangalia.

De asemenea, în incendiu au fost rănite patru persoane - Nicoleta Buirencu, o dansatoare de 19 ani, care a fost transportată la un spital din Bucureşti, un bărbat de 40 de ani, Adrian Roman, care s-a intoxicat cu fum şi este internat la Spitalul Judeţean Constanţa şi două persoane care au fost transportate la spitalul din Constanţa, dar în cazul lor nu a fost necesară internarea. Nicoleta Buirencu este studentă la Ştiinţe Economice, din Constanţa.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”