INCENDIU într-un restaurant din Constanţa: Trei tinere au murit, patru persoane au fost rănite. O tânăra adusă la Spitalul de Arşi din Capitală, în stare critică. Procurorii au deschis dosar penal

INCENDIU într-un restaurant din Constanţa: Trei tinere au murit, patru persoane au fost rănite. O tânăra adusă la Spitalul de Arşi din Capitală, în stare critică. Procurorii au deschis dosar penal

Trei persoane au murit şi alte patru au fost rănite, sâmbătă noapte, în urma unui incendiu izbucnit într-un restaurant din centrul municipiului Constanţa, focul, care a afectat o clădire cu două etaje în care mai funcţionau un pub şi un cazino, fiind stins de pompieri după mai mult de cinci ore. Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în acest caz. Firma care deţine restaurantul a fost amendată cu 7.000 de lei, în urmă cu câteva săptămâni.

UPDATE 19:21 - Firma care deţine restaurantul din Constanţa, amendată cu 7.000 de lei, în urmă cu câteva săptămâni

Societatea care deţine restaurantul din Constanţa afectat de incendiul izbucnit sâmbătă noapte a fost amendată cu 7.000 de lei, pentru diverse nereguli, după un control făcut în urmă cu câteva săptămâni de inspectorii de muncă, a declarat şeful ITM Constanţa, Eugen Bola.

Potrivit şefului Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa, Eugen Bola, inspectorii de muncă au făcut, în urmă cu câteva săptămâni, un control la restaurantul Beirut, firma care deţine localul fiind amendată cu 7.000 de lei, pentru diverse nereguli.

El a precizat că neregulile constatate atunci au vizat securitatea în muncă.

Eugen Bola a menţionat că luni vor fi verificate actele tuturor societăţilor care se află în clădirea respectivă, fiind vorba despre firma care deţine restaurantul, cea care are pub-ul, precum şi cazinoul.

Potrivit presei locale, proprietarul restaurantului Beirut se numeşte George Karam şi deţine localul prin intermediul societăţii Middle East Parteners SRL. De asemenea, Karam se ocupă şi de alte firme, o parte dintre acestea fiind însă radiate.

UPDATE 18:59 - Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul incendiului

Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul incendiului izbucnit sâmbătă noapte într-un restaurant din centrul municipiului Constanţa, în urma căruia trei tinere au decedate, iar alte patru persoane au fost rănite.

Procurorii de la Parchetul Judecătoriei Constanţa au deschis dosar penal in rem, pentru ucidere din culpă.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea au afirmat că martorii au povestit că în momentul izbucnirii incendiului cele trei tinere care au decedat se aflau la mansarda imobilului, unde era amenajat un vestiar. Fetele nu au mai reuşit să coboare, fiind găsite de echipele de intervenţie printre dărâmături, după ce plafonul s-a prăbuşit.

Tânăra de 19 ani, transportată în stare gravă la Bucureşti, a reuşit să iasă la timp din vestiar, fiind grav rănită, au precizat reprezentanţii ISU Constanţa.

Incendiul a izbucnit sâmbătă, în jurul orei 22.40, flăcările extinzându-se cu rapiditate de la restaurantul cu specific libanez, la un cazino şi la un pub, aflate în aceeaşi clădire. În imobilul respectiv, care are două etaje, se aflau, la momentul izbucnirii flăcărilor, câteva zeci de persoane.

Pompierii au reuşit să stingă incendiul după o intervenţie care a durat mai mult de cinci ore.

UPDATE 16:43 - Trei dintre tinerele care lucrau la restaurantul din Constanţa nu erau angajate cu forme legale

Trei dintre tinerele care lucrau la restaurantul din Constanţa ars în incendiul de sâmbătă noapte nu erau angajate cu forme legale, două având contractele expirate, iar a treia neavând niciun act încheiat cu angajatorul.

Cele trei tinere care au decedat în incendiul de la restaurantul din Constanţa, precum şi fata care a fost transportată în stare critică la Bucureşti lucrau în localul respectiv.

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa, Eugen Bola, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX că una dintre cele patru tinere avea contract de muncă încheiat pe o întreprindere individuală, urmând să se stabilească dacă este vorba de firma care deţine localul respectiv sau altă societate.

Alte două tinere aveau contractele de muncă expirate în toamna anului trecut, iar cea de-a patra nu avea niciun fel de act încheiat cu angajatorul.

Inspectorii de muncă urmează să se întâlnească, luni, cu administratorul restaurantului, pentru a verifica documentele societăţii, iar în cazul în care vor fi găsite nereguli, vor fi luate măsurile care se impun, a precizat Eugen Bola.

UPDATE 13:20 - Constanţa: ITM verifică dacă tinerele moarte în incendiu erau angajate cu forme legale la restaurant

Inspectorii de muncă din Constanţa au început verificările în cazul incendiului izbucnit, sâmbătă noapte, într-un restaurant din centrul oraşului, pentru a stabili dacă tinerele care au decedat erau angajate cu forme legale în local.

Inpsectorul şef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa, Marian Becheanu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că instituţia a început verificările în cazul incendiului produs la un restaurant din oraş, urmând să stabilească dacă cele trei tinere decedate erau angajate cu forme legale.

Astfel, inspectorii de muncă vor verifica dacă numele fetelor se regăsesc în registrul electronic al angajaţilor, în caz contrar urmând să fie luate măsuri.

Două dintre cele trei tinere decedate aveau 22 de ani şi erau din Constanţa, respectiv Costineşti, iar cea de-a treia avea 23 de ani şi era din Mangalia.

UPDATE 12:30 - Tânăra adusă la Spitalul de Arşi din Capitală în urma incendiului din Constanţa, în stare critică

Tânăra adusă de urgenţă în Capitală în urma incendiului produs sâmbătă seară în Constanţa este internată la Spitalul de Arşi, în stare critică, având arsuri şi la nivelul căilor respiratorii, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale.

"Pacienta, în vârstă de 19 ani, nu prezintă probleme din cauza arsurilor de pe suprafaţa corupului, însă intoxicaţia cu fum şi arsurile de la nivelul căilor respiratorii pot duce la complicaţii", a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, medicul Adrian Stănculea.

Reprezentantul unităţii medicale a mai spus că tânăra este, în prezent, intubată, stare ei fiind critică.

UPDATE 11:10 - Una din persoanele rănite în incendiul izbucnit într-un restaurant din Constanţa, internată la SJU

Una dintre persoanele rănite în urma incendiului izbucnit, sâmbătă noapte, într-un restaurant din Constanţa a rămas internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), iar celelalte două persoane, intoxicate cu fum, au primit îngrijiri medicale, apoi au fost lăsate să plece acasă.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, un bărbat, aflat în stare mai gravă, este internat în secţia de terapie intensivă, în timp ce o femeie şi un pompier de la ISU Dobrogea, ambii intoxicaţi cu fum, au primit îngrijiri medicale în spital, apoi au fost lăsaţi să plece acasă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea", focul a izbucnit la restaurantul Beirut din centrul Constanţei, în jurul orei 22.40, flăcările extinzându-se cu rapiditate în toată clădirea în care se aflau câteva zeci de persoane. În imobilul respectiv mai funcţiona un cazino, iar la etaj era amenajat un pub în care se defăşura un concert rock.

La faţa locului s-au deplasat nouă echipaje ale ISU Dobrogea, pompierii reuşind să stingă focul după o intervenţie care a durat mai mult de cinci ore.

În urma incendiului, trei fete, angajate ca dansatoare la restaurant, au murit, iar patru persoane au suferit arsuri şi intoxicaţii cu fum, fiind duse la spital. Una dintre victime, care a suferit arsuri grave, a fost transportată cu o aeronavă SMURD la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Trupurile celor trei fete au fost găsite carbonizate într-un vestiar al localului.

Până în prezent nu se ştie ce a declanşat incendiul, care se pare că ar fi pornit în partea din spate a restaurantului.

Focul a distrus complet restaurantul şi a provocat avarii mari cazinoului şi pub-ului aflat la etaj.

Pe perioada intervenţiei pompierilor, poliţiştii au blocat traficul rutier în zonă.

 

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”