Infotrafic: Cel mai aglomerat weekend, de la începerea sezonului estival, cu peste 300.000 de turiști pe litoral

Infotrafic: Cel mai aglomerat weekend, de la începerea sezonului estival, cu peste 300.000 de turiști pe litoral

Acest sfârșit de săptămână a fost cel mai aglomerat de la începerea sezonului estival, având în vedere valorile ridicate de trafic înregistrate pe drumurile care duc către județul Constanța - 300.000 de turiști și peste 70.000 de autovehicule, informează un comunicat al Infotrafic transmis duminică AGERPRES.

Potrivit acestuia, pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers București — Constanța, s-au înregistrat aproximativ 70.000 de autovehicule în ultimele două zile, iar numărul estimat al turiștilor veniți pe litoral depășește 300.000, conform datelor furnizate de operatorii de turism.

Autoritățile estimează că este de așteptat ca pe parcursul zilei de duminică să se circule îngreunat pe DN39 Mangalia — Constanța, mai ales în stațiunea Eforie-Nord. Este posibil să se formeze coloane de mașini și la ieșirea de pe autostrada A2 către DN Centura Capitalei, dar mai ales la stația de taxare de la Fetești, întrucât mulți conducători auto preferă să plătească taxa de pod la singurele ghișee destinate achitării pe loc a tarifului — câte o casierie pe fiecare sens de mers, pe benzile numărul unu.

"Pentru a nu se forma coloane de autovehicule, le reamintim conducătorilor auto că prin stația de taxare se poate trece liber pe benzile doi și trei, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa să se plătească în avans sau ulterior, până la ora 24,00 a zilei următoare trecerii, la stațiile de distribuție a carburanților autorizate (OMV Petrom, MOL, Rompetrol) ori prin SMS, la numărul 7577 — număr disponibil în rețelele de telefonie mobilă Orange, Vodafone, Telekom Mobile și RCS&RDS", informează Infotrafic.

Autoritățile amintesc ca, dinspre Constanța, pentru evitarea aglomerației, pot fi folosite și alte rute: DN2A Constanța — Hârșova; DN3 Constanța — Murfatlar — Ostrov — Călărași (traversare cu bacul). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...