INSCOP: Majoritatea românilor cred că prima doamnă ar trebui să-și asume un rol mai vizibil

Majoritatea românilor au o părere pozitivă despre soția președintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, și consideră că ar fi un lucru bun ca aceasta să își asume un rol mai vizibil în societatea românească, în special prin implicarea în acte de caritate, inițiative culturale sau educaționale, potrivit unui sondaj INSCOP remis, luni, AGERPRES.

Astfel, 26,1% dintre români declară că au o părere foarte bună despre Carmen Iohannis, iar 41,9% o părere bună. Cumulat, 68% dintre respondenți declară că au o părere pozitivă (bună și foarte bună) despre prima doamnă.

Sondajul relevă că 24,3% dintre cei chestionați au o părere "nici bună, nici proastă" despre soția președintelui, în timp ce 1,1% dintre respondenți au o părere proastă, iar 0,5% foarte proastă.

Cumulat, 1,6% dintre români au o părere proastă și foarte proastă despre prima doamnă. 6,1% dintre cei chestionați au răspuns că nu știu sau nu au răspuns.

Cercetarea relevă că 57,3% dintre români cred că ar fi un lucru bun ca prima doamnă să își asume un rol mai vizibil în societatea românească, în timp ce 23,2% consideră că nu ar fi un lucru bun, iar 19,5% nu știu sau nu răspund. 

De asemenea, 52,5% dintre respondenți cred că soția președintelui ar trebui să se ocupe de acte de caritate, inițiative culturale sau proiecte educaționale, iar 22,1% consideră că nu ar trebui să facă nimic deosebit, ci ar trebui să rămână cât mai retrasă din viața publică. Un procent de 16,3% sunt de părere că prima doamnă ar trebui să participe doar la evenimente de protocol, ca soție a președintelui. 9,1% dintre respondenți au ales varianta nu știu sau nu răspund.

Barometrul INSCOP — ADEVĂRUL despre România a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul în perioada 23-30 aprilie.

Volumul eșantionului a fost de 1.085 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%.

Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

2 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

3 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

4 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…

5 Legist INML București / „Am participat la peste 15.000 de autopsii, însă cei decedați din cauza COVID arată alt…