Ioan Dragoș Tudorache, propus șef al Cancelariei Primului-ministru, avizat favorabil de comisiile de administrație

Ioan Dragoș Tudorache, propus de premierul desemnat, Dacian Cioloș, să ocupe funcția de șef al Cancelariei Primului-ministru, a fost avizat favorabil, luni, de comisiile de administrație publică din Parlament, la vot înregistrându-se doar o abținere. Tudorache le-a spus membrilor comisiilor că este o noutate a Cabinetului Cioloș ca șeful Cancelariei să fie și membru al Guvernului.

"Portofoliul trebuie înțeles ca un mandat de metodă legat de natura acestui Guvern. Un guvern politic vine cu o coeziune de proiecte, un guvern tehnocrat nu are această coeziune, cel puțin la început", a arătat Tudorache, afirmând că are rolul să asigure metode noi de colaborare între ministere.

Întrebat de membrii comisiilor în legătură cu mențiunea în programul de guvernare a unui proiect pilot de reformă administrativă la nivelul Secretariatului General al Guvernului, Ioan Dragoș Tudorache a precizat că premierul este reticent în a impune metode care nu au fost testate și dorește să vadă cum funcționează actualul sistem al SGG.

"În niciun caz nu vom ajunge miercuri la Secretariatul General și în Cancelaria Primului-ministru și vom șterge cu buretele tot ce se întâmpla acolo, nu am avea cum să funcționăm, dar ceea ce vrem să facem, ce vreau eu să fac este să ne uităm la modul în care funcționează acum structura Secretariatului General, să vedem dacă sunt dubluri de rol, dacă sunt fluxuri în procesul decizional, dacă sunt probleme în fluxul în care informațiile în diverse compartimente circulă, dacă sunt probleme în modul în care informația care vine de la ministere către Guvern la nivel central merge pe cele mai directe căi", a susținut Tudorache.

El a adăugat că rolul pe care prim-ministrul desemnat îl vede pentru Cancelarie este de a asigura coeziune între ministere.

"Proiectul pilot asta vrea: întâi o radiografie a sistemului actual, este posibil să descoperim că actuala structura funcționează foarte bine și atunci nu este cazul, nu avem intenția să schimbăm nimic", a adăugat Tudorache.

El a mai spus că este posibil să se aducă și o altă metodă de lucru în cadrul structurii centrale a Guvernului.

"După cum am spus, am vrea să facem din aceasta un model întâi în propria bucătărie. Dacă ulterior se va considera interesant acest model să fie extins, atunci este un lucru câștigat", a mai menționat Tudorache. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Măcelul din 10 august 2018 a avut loc la comanda lui Dragnea, cu complicitatea ministrului de Inter…

2 LIVE Peste 50.000 de români au votat deja în diaspora / GRAFIC Prezența la urne, mai mare decât în primul tur a…

3 VIDEO ALERTĂ / Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră! „Azi începe pedepsirea făptașilor măcelului din 10 august!”

4 Mesajul diasporei pentru Dăncilă!

5 BREAKING Diaspora dă cu votul în Dăncilă de-i zbârnâie mațele! S-au deschis și urnele din UK

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă