ALERTĂ CCR a validat primul tur al alegerilor prezidențiale din 4 mai

ALERTĂ CCR a validat primul tur al alegerilor prezidențiale din 4 mai

Curtea Constituțională a validat primul tur al alegerilor prezidențiale din 4 mai. Curtea Constituțională a anunțat oficial, într-un comunicat de presă, că a respins ca neîntemeiată cererea de anulare a primului tur al alegerilor prezidențiale și a validat scrutinul. Deciziile au fost luate cu unanimitate.

Comunicatul CCR:

În ziua de 9 mai 2025, în cadrul controlului pentru respectarea procedurii pentru alegerea Președintelui României, conferind efectivitate competențelor înscrise în Constituția României și având în vedere votul exprimat în primul tur al alegerilor prezidențiale din anul 2025, judecătorii constituționali au hotărât, cu unanimitate de voturi:

– respingerea ca neîntemeiată a cererii de anulare a alegerilor pentru funcția de Președinte al României din cadrul primului tur de scrutin din data de 4 mai 2025, formulată de Sebastian-Constantin Popescu;

– confirmarea și validarea rezultatului alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al României, în cadrul primului tur de scrutin din data de 4 mai 2025;

– organizarea celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României în ziua de duminică, 18 mai 2025, la care participă domnul George-Nicolae Simion și domnul Nicușor-Daniel Dan, în această ordine.

* * *

Hotărârile sunt definitive și general obligatorii.

Argumentele reținute în motivarea soluțiilor pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut