Iohannis: Am discutat cu cancelarul federal despre alocațiile copiilor români din Austria

Iohannis: Am discutat cu cancelarul federal despre alocațiile copiilor români din Austria

Președintele Klaus Iohannis a precizat vineri că a discutat cu cancelarul federal al Austriei, Werner Faymann, despre declarația ministrului de Externe austriac privind nivelul alocațiilor pentru copiii muncitorilor străini, arătând că poziția acestuia este o opinie personală, și nu a Guvernului său.

"Am avut o discuție cu domnul cancelar federal Werner Faymann pe această temă. M-a asigurat că acea poziție exprimată de ministrul de Externe nu este poziția Guvernului federal austriac și nu reprezintă nici poziția domniei sale. Acea abordare este o opinie personală a domnului ministru de Externe al Austriei", a spus Iohannis, la Bruxelles, unde a participat la reuniunea Consiliului European de Vară.

Ministrul de Externe austriac, Sebastian Kurz, explica în presă faptul că alocația în cuantum de 160 de euro pe care o plătește statul austriac pentru copii ar trebui să fie redusă pentru copii români, până la nivelul celei din România, dublată recent până la 84 lei pentru copiii peste 2 ani, adică aproximativ 20 de euro. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”