Iohannis: Am discutat cu cancelarul federal despre alocațiile copiilor români din Austria

Iohannis: Am discutat cu cancelarul federal despre alocațiile copiilor români din Austria

Președintele Klaus Iohannis a precizat vineri că a discutat cu cancelarul federal al Austriei, Werner Faymann, despre declarația ministrului de Externe austriac privind nivelul alocațiilor pentru copiii muncitorilor străini, arătând că poziția acestuia este o opinie personală, și nu a Guvernului său.

"Am avut o discuție cu domnul cancelar federal Werner Faymann pe această temă. M-a asigurat că acea poziție exprimată de ministrul de Externe nu este poziția Guvernului federal austriac și nu reprezintă nici poziția domniei sale. Acea abordare este o opinie personală a domnului ministru de Externe al Austriei", a spus Iohannis, la Bruxelles, unde a participat la reuniunea Consiliului European de Vară.

Ministrul de Externe austriac, Sebastian Kurz, explica în presă faptul că alocația în cuantum de 160 de euro pe care o plătește statul austriac pentru copii ar trebui să fie redusă pentru copii români, până la nivelul celei din România, dublată recent până la 84 lei pentru copiii peste 2 ani, adică aproximativ 20 de euro. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă