Iohannis, la consultările cu PSD: E mult mai mult decât o simplă schimbare de Guvern

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, în debutul consultărilor de la Cotroceni cu reprezentanții PSD, că trebuie găsite cele mai bune soluții, pentru că ''este mult mai mult decât o simplă schimbare de Guvern''.

"Doresc să cunosc opiniile, soluțiile și conceptele cu care vin partidele în această încercare de a găsi o soluție bună pentru un nou Guvern. După părerea mea, este mult mai mult decât o simplă schimbare de Guvern. Eu cred că vorbim de o schimbare de paradigmă în politica românească și cred că este bine să găsim cele mai bune soluții", a spus șeful statului.

Din delegația social-democraților fac parte președintele PSD Liviu Dragnea, președintele executiv Valeriu Zgonea, parlamentarii Ecaterina Andronescu, Georgian Pop și Gabriela Firea.

Șeful statului este însoțit de consilierii prezidențiali Dan Mihalache, Andrei Muraru și Laurențiu Ștefan.

UPDATE ORA 15.09 Au început consultările la Cotroceni; președintele Iohannis discută cu reprezentanții PSD

Consultările dintre președintele Klaus Iohannis și partidele și formațiunile parlamentare privind desemnarea unui nou premier au început, joi, la Palatul Cotroceni cu reprezentanții PSD.

Din delegația social-democraților fac parte președintele PSD Liviu Dragnea, președintele executiv Valeriu Zgonea, parlamentarii Ecaterina Andronescu, Georgian Pop și Gabriela Firea.

Șeful statului este însoțit de consilierii prezidențiali Dan Mihalache, Andrei Muraru și Laurențiu Ștefan.

După PSD, șeful statului se va consulta cu reprezentanții Partidului Național Liberal de la ora 17,00, cei ai Uniunii Democrate Maghiare din România de la ora 18,00 și cei ai grupului parlamentar al minorităților naționale de la ora 19,00.

Vineri, de la ora 11,30, sunt invitate la consultări Uniunea Națională pentru Progresul României, iar de la ora 12,30 Alianța Liberalilor și Democraților.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că, pe lângă discuțiile cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier, va avea consultări și cu societatea civilă pe acest subiect.

Premierul Victor Ponta a demisionat miercuri din funcție. Șeful statului a semnat joi decretul prin care a luat act de demisia acestuia. De asemenea, Iohannis l-a numit pe Sorin Cîmpeanu premier interimar. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Hai, că se poate! Cîțu anunță înghețarea salariilor demnitarilor, concedieri din aparatul bugetar, interzicere…

4 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

5 Documentul dement prin care „Avocatul Poporului” atacă DNA la CCR! Renate Weber este pusă de Tăriceanu și Drag…

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake