Iohannis: Nu se pot modifica Codurile în această fază de luptă anticorupție

Iohannis: Nu se pot modifica Codurile în această fază de luptă anticorupție

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, în privința modificărilor la Codul penal și la Codul de procedură penală, că el contează pe înțelepciunea majorității din Parlament să înțeleagă mesajul său că nu se poate schimba legislația în această fază foarte intensă de luptă anticorupție. 

"Eu contez pe înțelepciunea unei majorități și în Comisia juridică și în Parlament, la modul general, să înțeleagă inclusiv mesajul meu că nu se poate schimba acum legislația, în această fază foarte intensă de luptă anticorupție", a declarat Iohannis, într-un interviu acordat TVR.

Șeful statului a reafirmat că în cazul în care aceste modificări vor fi adoptate de Parlament, el nu le va promulga.

"Am spus-o și pot să o repet, dacă din greșeală aceste modificări s-ar adopta în Parlament, nu voi promulga aceste modificări", a spus Iohannis, întrebat despre proiectele de modificare ale Codului Penal și ale Codului de procedură penală.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat săptămâna trecută, printr-un comunicat de presă, că nu este de acord cu dezincriminarea conflictului de interese, punctând că, în eventualitatea în care modificările la Codul penal vor fi adoptate de Parlament, fie le va retrimite Legislativului, fie va sesiza CCR. El a arătat că va discuta cu factorii politici de decizie, inclusiv cu liderul PSD, premierul Victor Ponta, pentru a abandona aceste intenții.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a amânat pe 27 mai, cu două săptămâni, dezbaterea unui proiect de lege pentru modificarea Codului penal prin care sintagma "conflict de interese" ar fi înlocuită cu "folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane". AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Orban a primit ce-a meritat!

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 VIDEO Ce nu s-a văzut la TV la Congresul PNL

5 Așa o fi?