Kovesi: Nu există la DNA dosare fundamentate doar pe denunțuri

Kovesi: Nu există la DNA dosare fundamentate doar pe denunțuri

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a afirmat, marți, că nu există niciun dosar la DNA, în care procurorii să își fundamenteze acuzațiile doar pe denunțuri, acestea trebuind coroborate cu alte probe.

"De când conduc această instituție, nu există niciun dosar în DNA care să își fundamenteze acuzarea doar pe un denunț. Atât în dosarele care sunt rămase definitive prin hotărâri de condamnare, cât și în dosarele trimise la instanță, pe lângă denunțuri se regăsesc și alte probe — declarații de martori, interceptări ale comunicațiilor, expertize, rapoarte de constatare, orice probă care poate fi administrată. Niciodată un procuror din DNA nu își va fundamenta acuzațiile pe un simplu denunț. Întotdeauna denunțul trebuie coroborat cu o altă declarație. La fel se face și în cazul recunoașterii, pe care uneori suspecții din dosarele noastre o fac. Niciodată o declarație prin care un suspect recunoaște nu constituie ea însăși o probă sau regina probelor. Nu cred că veți găsi în dosarele soluționate în DNA, după preluarea mandatului meu, un dosar în care să se găsească un denunț și pe asta să se bazeze acuzația. Nu comentez cazuri particulare", a declarat Kovesi, la ieșirea din sediul Parchetului General, după ce a participat la prezentarea bilanțului Ministerului Public pe anul 2014.

Afirmațiile Laurei Kovesi vin în contextul în care Elena Udrea a postat pe Facebook mai multe mesaje în care reclama faptul că dosarele în care este cercetată penal se bazează strict pe denunțuri.

Întrebată de jurnaliști ce calitate are Vasile Blaga în dosarul Microsoft, după ce în presă au apărut declarații ale unor martori și denunțători în care este menționat și numele liderului PNL, Kovesi a spus că nu s-a început urmărirea penală față de Vasile Blaga.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /