Liga Aleșilor Locali ai PNL: Rezoluție pentru adoptarea unui cod de integritate pentru funcțiile publice

Liga Aleșilor Locali ai PNL: Rezoluție pentru adoptarea unui cod de integritate pentru funcțiile publice

Liberalii au adoptat sâmbătă, în cadrul ședinței Ligii Aleșilor Locali, o rezoluție privind necesitatea adoptării unui Cod de Integritate pentru Funcțiile Publice, pentru încurajarea integrității și prevenirea corupției la nivelul tuturor funcțiilor publice, elective sau numite, locale sau naționale.

Potrivit PNL, dat fiind numărul mare de acte normative cu privire la regimul incompatibilităților și conflictelor de interese, este obligația Parlamentului, în calitate de unică autoritate legiuitoare, să adopte o legislație coerentă și unitară, prin codificarea, într-un singur act normativ a tuturor prevederilor în domeniu, se arată în documentul adoptat.

"PNL consideră că este o datorie a întregii clase politice față de cetățenii care acordă încredere candidaților propuși să adopte un Cod de Integritate pentru Funcțiile Publice, care va asigura aplicarea unitară a legislației privind incompatibilitățile și conflictele de interese, asigurând tratamentul egal în fața legii. PNL va realiza toate demersurile în vederea concretizării Codului de Integritate pentru Funcțiile Politice și solicită tuturor partidelor parlamentare să își exprime public poziția față de necesitatea adoptării în regim de urgență a Codului", prevede rezoluția.

Potrivit acesteia, codul trebuie să conțină în mod clar o serie de principii, dar și de măsuri concrete în vederea realizării unui mediu public etic și integru.

"Adoptarea Codului de Integritate pentru Funcțiile Publice are printre obiective asigurarea stabilității în administrația publică din România. Codul de Integritate pentru Funcțiile Publice, în primul rând, trebuie să fie un instrument preventiv în activitatea ANI, care să introducă Consilierul de Integritate și controlul ex-ante", susțin aleșii locali ai PNL.

Partidul Național Liberal își afirmă deschiderea față de orice contribuții pentru îmbunătățirea proiectului, liberalii susținând adoptarea actului normativ în Parlament până la 1 noiembrie, astfel încât să poată fi aplicat la alegerile parlamentare din 2016.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 Așa arată prostia made in Rusia...

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 VIDEO Stare de șoc în rândul propagandiștilor Rusiei după exploziile de la baza aeriană din Crimeea