MAI: Accident în județul Sibiu cu un autocar ce se întorcea din Italia; doi morți și șapte răniți

MAI: Accident în județul Sibiu cu un autocar ce se întorcea din Italia; doi morți și șapte răniți

Două persoane au decedat și alte șapte au fost rănite după ce un autocar, care venea din Italia și se îndrepta spre județul Suceava, s-a răsturnat în șanț, în localitatea Mohu, jud. Sibiu, pe DN1 la intrarea pe autostradă, relevă Direcția de informare și Relații Publice a MAI, într-un Buletin Informativ transmis duminică AGERPRES.

"Accidentul s-a soldat cu decesul a două persoane și rănirea altor șapte, care au fost transportate la spital, trei fiind în stare gravă. Din primele verificări a reieșit că autocarul s-a răsturnat în șanț după ce șoferul a tras brusc de volan pentru a evita coliziunea cu autoturismul din față", precizează MAI, în comunicatul citat.

Potrivit sursei menționate, după primirea apelului privind producerea accidentului, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu a fost pus în aplicare planul roșu de intervenție care prevede mobilizarea de forțe și mijloace auto suplimentare.

"La fața locului s-au deplasat patru autospeciale complexe de intervenție și de descarcerare și două autospeciale SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, precum și cinci ambulanțe din cadrul serviciului județean de ambulanță Sibiu. Totodată la locul accidentului au acționat șapte polițiști rutieri și echipa de cercetare", informează comunicatul MAI.

MAI precizează că, în urma accidentului care a avut loc duminică dimineața în jud. Sibiu și în care a fost implicat un autocar ce se întorcea din Italia, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a cerut Departamentului pentru Situații de Urgență "să monitorizeze acțiunea de intervenție a efectivelor MAI și să fie informat cu privire la evoluția stării răniților".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…