Mai multe persoane au fost reținute pentru un omor care a avut loc în 2008

Mai multe persoane au fost reținute pentru un omor care a avut loc în 2008

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea inculpatului Marian Muti sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat, informează Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, prin intermediul unui comunicat remis sâmbătă AGERPRES.

Foto: (c) GEORGE CALIN / AGERPRES ARHIVA

Procurorii au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea inculpaților Victor Muti, Veta Muti, Tudorița Ghenciu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor.

Cei patru inculpați vor fi prezentați sâmbătă cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București.

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă, la data de 8 august inculpatul Marian Muti a sesizat organele de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău — Serviciul de Investigații Criminale cu privire la faptul că inculpații Victor Muti, Veta Muti, Tudorița Ghenciu l-au ucis pe G.D., iar ulterior au îngropat cadavrul pe un câmp din extravilanul unei comune din județul Buzău, zonă cunoscută sub denumirea de "Valea Colacului".

Cu ocazia cercetărilor la fața locului, în zona în care se afirmă că s-ar afla cadavrul victimei G.D., au fost găsite mai multe fragmente osoase, respectiv un craniu și alte componente ale unui schelet uman, precum și o serie de obiecte de vestimentație.

"Din probatoriul administrat până în prezent, a rezultat faptul că, în cursul lunii martie 2008, într-un imobil situat într-o comună din județul Buzău, inculpații au aplicat lovituri succesive și de o intensitate deosebită victimei G.D., care, în urma leziunilor traumatice grave provocate, a decedat. Ulterior, cei patru au procedat la îngroparea cadavrului pe câmp, în zona denumită 'Valea Colacului', pentru a ascunde astfel fapta și împrejurările comiterii ei", se arată în referatul întocmit de procurori.

În urma analizării fragmentelor osoase de către Institutul Național de Medicină Legală a rezultat faptul că materialul scheletic prezintă leziuni traumatice peri-mortem, precum fracturi ale mandibulei și ale mai multor coaste. Leziunile sus menționate denotă prezența a cel puțin două traumatisme, unul cranio-cerebral și cel de-al doilea toraco-abdominal. În raport de morfologia și mecanismul de producere al leziunilor, a rezultat că victima a fost expusă unor acțiuni violente succesive și repetate.

Identitatea victimei a fost stabilită prin raport de expertiză genetică judiciară.

Cauza a fost constituită inițial la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău și a fost preluată, la data de 26 august 2014, în vederea efectuării urmării penale de către Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

"Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", precizează comunicatul de presă.

AGERPRES/(AS-autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”