Masa Rotundă – Luptători sau apăratori ai familiei

Masa Rotundă – Luptători sau apăratori ai familiei

Evenimentul va avea loc începând cu ora 10.00 la Parlamentul României şi are ca principal obiectiv trezirea interesului autorităţilor şi al societăţii civile pentru politici familiale în societatea contemporană şi a evalua existenţa acestora în România şi în Europa. Evoluţia tehnologiei, apariţia unor noi modalităţi de petrecere a timpului liber, existenţa numeroşilor factori perturbatori, toate acestea au dus la scăderea atenţiei acordate valorilor familiale, care, în lipsa unui factor defensiv, ar putea chiar dispărea.

În acelaşi timp, politicile de familie constructive sunt esenţiale pentru orice societate care se gândeste la viitorul tinerilor şi la investiţia în acest viitor. În contextul numeroaselor constrângeri bugetare şi al noilor nevoi sociale, riscul reducerii de către Guverne a investiţiilor este unul din ce în ce mai apăsător. A investi azi în susţinerea familiilor înseamnă a reduce cheltuielile sociale de mâine ale statului.

Efectul bolilor mentale este în Romania din ce în ce mai îngrijorător şi măsurile luate până acum nu fac decât să afecteze şi mai mult familia. Este nevoie urgentă de măsuri legislative care să sprijine familia şi sănătatea acesteia, pentru a creşte sănătatea şi bunăstarea populaţiei din România.

Fie că aduce uneori faţă în faţă cercetătorii, aplicanţii şi personalul din cadrul autorităţilor publice, fie că este alteori subiect de controversă, economia socială rămâne un proces aproape neexplorat şi nevalorificat la momentul actual în România, în sectorul politicilor dedicate familiei. În acest context complex, asociaţiile familiale joacă un rol extrem de important în promovarea ideilor noi şi a măsurilor benefice, având ca principal scop menţinerea şi construirea politicilor familiale dinamice şi eficiente şi de a promova virtuţile acestora, atat în Romania cat si la nivel european.

Societatea civilă din România propune construirea unui set de politici familiale inter-sectoriale şi intra-sectoriale coerente şi închegate, bazate pe 4 piloni mari: Educaţie, Sănătate, Social şi Economic, ca dimensiune a prevenţiei şi a valorizării familiei, ca resursă esenţială pentru o societate mai bună.

Asociaţia Familiilor Catolice “Vladimir Ghika”

Într-o lume tot mai secularizată şi mai reticentă la valorile evangheliei, mai închisă în ea însăşi şi mai străină de sensul creştin al iubirii, Asociaţia Familiilor Catolice se pune sub patronajul binecunoscutului ambasador al iubirii creştine, al „marelui vagabond apostolic" - cum îl numea papa Pius al XI-lea pe Mons. Vladimir Ghika, pentru a vesti acestei lumi că familia este cea mai mare valoare a societăţii şi că familia creştină trebuie să-şi facă o datorie de onoare din mărturisirea iubirii evanghelice în dimensiunile ei de permanentă dăruire reciprocă, deschidere către viaţă, dar şi jertfă continuă, pentru că menirea de căpătâi a familiei creştine este aceea de a fi biserică domestică, oglindă a Sfintei Familii din Nazaret.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro