METEO Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 Mai

METEO Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 Mai

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) au precizat că în următoarele patru zile vremea va fi instabilă şi sunt aşteptate precipitaţii în mai multe zone ale ţării. În nordul, vestul şi centrul ţării se va produce o răcire accentuată.

 

Joi cerul va avea înnorări temporare şi vor fi averse, însoţite şi de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local în sud-vestul ţării şi în zonele de deal şi de munte şi pe arii restrânse, mai ales după-amiaza, în restul ţării. 

 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade pe litoral şi în depresiunile transilvane şi 22-23 de grade, pe arii relativ extinse, în zonele de câmpie.

 

În Bucureşti cerul va fi înnorat, în special după-amiaza, şi vor fi ploi slabe, de scurtă durată. Dimineaţa se vor înregistra 9-10 grade, iar la amiază vor fi 21-22 de grade.

 

Vineri vremea va fi în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări, temporar accentuate în sud-vestul ţării şi în zonele de deal şi de munte, unde vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. 

 

În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar fenomenele asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii restrânse, mai ales după-amiaza. În afară de litoral şi depresiunile intramontane unde maximele se opresc la 16-17 grade, în restul ţării valorile trec de 20 de grade până la 23 la Oradea, Timişoara, Giurgiu.

 

În Capitală, mai ales după-amiaza, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade. 

 

Turiştii care au ales să plece la munte în acest weekend vor avea parte de precipitaţii. Specialiştii au anunţat că în fiecare zi din perioada 1-4 mai va ploua. Cei care au ales să meargă la mare în această minivacanţă vor fi mai norocoşi, şansele de precipitaţii fiind minime.

 

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

METEO Cum va fi vremea de 1 Mai: temperaturi ridicate în toată ţara, după 4 mai se întorc ploile

Românii vor avea parte de o vreme frumoasă în minivacanţa de 1 mai, când maximele vor ajunge şi până la 23 de grade Celsius. La munte temperaturile se vor apropia de cele normale, în timp ce la mare vor fi mai ridicate. Specialiştii anunţă însă că începând cu 4 mai sunt aşteptate ploi în toată ţara.

Taxa pentru Podul Feteşti - Cernavodă, sistată în perioada minivacanţei de 1 Mai

Şoferii care aleg să se ducă la mare în minivacanţa de 1 Mai nu vor mai fi nevoiţi să plătească taxa pentru podul de la Cernavodă. Autorităţile au decis ca această taxă să fie sistată în zilele de 30 aprilie, 1 mai şi 4 mai, potrivit avocat.net.

METEO Vremea se mai răceşte în aprilie, iar în mai vom avea parte de ploi

În luna aprilie vom avea parte de temperaturi mai scăzute decât în martie. Specialiştii anunţă că luna mai va fi una mai ploioasă în cea mai mare parte a ţării. De asemenea, directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a precizat că în această vară, în unele zone, s-ar putea instala seceta.

 

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

3 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …