Mircea Dușa: Bricul Mircea va intra în reparații într-un șantier din Constanța după festivitățile de Ziua Marinei

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat, luni, că nava școală Mircea va intra în reparații într-un șantier naval din Constanța, după ce va participa la festivitățile organizate de Ziua Marinei.

"Avem o responsabilitate deosebită pentru bricul Mircea. Anul trecut am avut în vedere să efectuăm reparații la navă în valoare de un milion de lei, am înlocuit parâmele și velele. Imediat după Ziua Marinei va intra în reparații într-un șantier din Constanța, vom aloca cred că tot un milion de lei, să văd cât vor fi evaluările specialiștilor pe lucrările de reparații pe care trebuie să le facem. Cert este că vom aloca banii pentru a se executa reparații în acest an la bricul Mircea", a menționat Dușa, la ceremonia organizată cu prilejul sosirii bricului Mircea în portul Constanța, după ce a participat la un marș de instruire.

Potrivit ministrului Apărării Naționale, anul acesta a fost alocată o sumă de bani mai mare pentru pregătirea practică a militarilor.

"În fiecare an organizăm un marș de instrucție cu bricul Mircea, anul acesta face 76 de ani de când a intrat în serviciul Forțelor Navale Române. În acest an marșul a fost mai lung, a durat 40 de zile și ca distanță a fost mai lung, pentru că am alocat o sumă mai mare de bani pregătirii practice a militarilor noștri, a studenților și a elevilor de la școala de maiștri. Am alocat 220.000 de euro și iată că ne-au raportat comandanții că au fost suficienți și condițiile pe care le-am asigurat pe timpul marșului au fost deosebite", a spus Mircea Dușa.

Nava școală Mircea a acostat, luni, în Portul Militar Constanța, după efectuarea unui marș de instruire practică în Marea Neagră și Marea Mediterană.

Velierul, având la bord un echipaj format din 157 de membri, dintre care 29 de studenți ai Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" și 52 de elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari "Amiral Ion Murgescu", a desfășurat, începând cu 1 iulie 2015, marșul anual internațional ce a însumat aproximativ 4.600 de mile marine, cu escale în porturile Civitavecchia (Italia), Barcelona (Spania), Marsilia (Franța), Bar (Muntenegru).

În acest an, 13 cadeți străini din Bulgaria, China, Grecia, Polonia și Turcia s-au instruit la bordul navei școală Mircea pentru a căpăta noi deprinderi marinărești și profesionale.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi. Favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor,…

4 Marfă pentru DNA! Ce-am anunțat sâmbăta trecută se întâmplă! Măcel în PSD Olt! Stănescu l-a ras pe Ciocan din …

5 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata