Misiune de prelevare de organe la Spitalul Judeţean din Iaşi, la care a participat şi doctorul Radu Zamfir - FOTO

Misiune de prelevare de organe la Spitalul Judeţean din Iaşi, la care a participat şi doctorul Radu Zamfir - FOTO

O echipă medicală din care a făcut parte şi Radu Zamfir, unul dintre supravieţuitorii accidentului din Apuseni, a prelevat ficatul şi rinichii de la un donator aflat la Spitalul Judeţean din Iaşi, vieţile a trei pacienţi din Bucureşti şi Iaşi urmând să fie salvate prin transplantul acestor organe.

Radu Zamfir (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Echipa medicală, formată din doi specialişti, a plecat duminică, de la Bucureşti, cu un elicopter de tip MI-17, pentru o intervenţie de prelevare de organe la Spitalul Judeţean din Iaşi, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

Medicii au prelevat la Iaşi un ficat şi doi rinichi, iar imediat după intervenţie, au revenit la Bucureşti, elicopterul aterizând, în jurul la ora 15.25, la baza aeriană a Ministerului Afacerilor Interne.

Două dintre organele prelevate, respectiv un ficat şi un rinichi, au fost duse la Institutul Fundeni din Capitală, pentru a fi transplantate la doi pacienţi, iar celălalt rinichi a rămas la Iaşi, pentru salvarea unei alte persoane.

Misiunea aeromedicală a avut loc la solicitarea Agenţiei Naţionale de Transplant şi a fost aprobată de viceprim-ministrul pentru securitate naţională Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne. Misiunile aeromedicale sunt coordonate de către Depamentul pentru Situaţii de Urgenţă, condus de secretarul de stat Raed Arafat, a precizat sursa citată.

Săptămâna trecută, alte 62 de persoane au fost salvate în urma misiunilor aeromedicale desfăşurate de piloţii Ministerului Afacerilor Interne, în cooperare cu echipele medicale SMURD. Piloţii MAI au executat misiuni de prim ajutor şi transport medical de urgenţă al celor aflaţi în dificultate, având în total 93 ore de zbor executate. Misiunile s-au desfăşurat prin Punctele de Operare Aeromedicală SMURD din Bucureşti, Arad, Târgu Mureş, Craiova, Iaşi şi Constanţa.

De asemenea, Avionul Piper PA-42 CHEYENNE III a executat mai multe misiuni de salvare, cu ajutorul căruia au fost transportate în siguranţă şi salvate încă nouă persoane.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

4 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache